Julekvelden kom tidlig for Telemark Turistforening

Telemark Turistforening har fått 573 000 kroner fra Extrastiftelsen til prosjektet «På nye stier».

Turstier

Bygging av tursti på Gautefall i Drangedal

Foto: Telemark Turistforening

– For Telemark Turistforening og prosjektet «På nye stier» føles det som julaften, sier Marlin Nordhus, prosjektleder for «På nye stier» i Telemark Turistforening

– Det er veldig flott at flere har tro på det arbeidet vi gjør,

Extrastiftelsen har delt ut et rekordstort beløp til helseprosjekter og forskning over hele landet. 235 millioner kroner har blitt fordelt på 544 små og store prosjekter.

Les også:

Samarbeid

«På nye stier» er et samarbeid mellom Telemark Turistforening og NAV Telemark som sammen ønsker å få unge arbeidsledige ut i arbeid eller videre utdanning.

Marlin Nordhus

Marlin Nordhus er prosjektleder for «På nye stier» i Telemark Turistforening.

Foto: Telemark Turistforening

– Det er ikke så mange tilbud for denne målgruppa i dag, og hverdagen kan fort bli både ensom og inaktiv hvis en ikke har noe å gå til.

Fysisk inaktivitet er en stor folkehelseutfordring. Det er helt klart at bruk av natur har mange helsemessige fordeler, forklarer Nordhus.

Les også:

– Stor betydning

Fra april til oktober i år har unge arbeidsledige i Skien og Drangedal vært med på løyperydding. To dager i uka har deltakere fra NAV vært med på rydding og vedlikehold av stier i samarbeid med Telemark Turistforening og de lokale turlagene.

– Deltakerne gjør en kjempeviktig jobb med å kunne tilby lokalbefolkninga enda bedre tilgang til å komme seg ut i skog og mark.

Det arbeidet som blir lagt ned har en stor betydning for andre. Jeg tror nettopp det gir mening i hverdagen for dem som deltar på løyperyddinga, understreker Nordhus.