NRK Meny
Normal

Evakuerte kan flytte hjem igjen

Bomba som i går kveld ble funnet i Siljan er uskadeliggjort, og de evakuerte kan flytte hjem.

Biler forlater boligområdet i Siljan

Flere biler kjørte fra boligfeltet etter å ha blitt evakuert. Nå kan alle de evakuerte flytte hjem igjen.

Foto: Grete Ingebjørg Berge

I underkant av 100 mennesker som bor innen en radius av 200 meter fra bombefunnet, ble evakuert fra hjemmene sine. De har oppholdt seg hos venner og familie.

Politiets innsatsleder, Bård Johansen, sier at de evakuerte nå kan flytte hjem igjen.

– Bombegruppa i Oslo har vært og uskadeliggjort bomba, og tatt det med tilbake til Oslo. Det betyr at alle kan flytte tilbake til hjemmene sine, sier Johansen.

Politiet har gjennomført et søk med bombehund i og rundt huset, uten å finne flere bomber eller mer sprengstoff. Sperringene i området er opphevet.

 • Her kan du se Østafjells:

  Østafjells 18:50
 • Kan ta tid

  Det kan ta tid å reparere synkehullet i Skien. Oppsynsmann Finn Bjørn Lunde i Skien sier det er brudd på en hovedvannledning. – Vi må finne lekkasjen før vi kan få tettet den. Hullet er to meter i diameter og en meter dypt.

  Synkehull i Skien
  Foto: Lorentz Berg / NRK
 • Synkehull

  Det er et stort hull i veibanen ved Blekebakkvegen i Skien. Politiet melder at kommunens ingeniørvakt er varslet om synkehullet. De har sendt en patrulje til stedet for å hindre at noen skader seg.

 • Imingfjell brøytes ikke

  Det blir ikke brøyting på Imingfjell i dag, melder Statens vegvesen. Reinflokken på 1000 dyr er fremdeles øst for fylkesveien. Rolf-Helge Grønås i Vegvesenet sier de følger bevegelsene til flokken. De vil begynne og brøyte så snart det er en endring.