NRK Meny
Normal

Evakuert på bryllupsreisen

Orkanen «Isaac» i USA har satt bryllupsreisen til Stig Olav og Christina Kasin på hodet de siste dagene.

Stig Olav og Christina Kasin

Bryllupsreisen til Stig Olav og Christina Kasin fra Notodden har blitt helt annerledes enn det de så for seg etter orkanen «Isaacs» herjinger. Her i Miami, Florida.

Foto: Privat

Stig Olav og Christina Kasin

Stig Olav og Christina Kasin på Miami Beach.

Foto: Privat

Det nygifte Notodden-paret har vært ute og reist i to uker, og har fått følge av «Isaac» store deler av veien.

Første del av ferien ble tilbrakt i nærheten av Key West. Ruta til det som da «bare» ble kalt en tropisk storm, var direkte over der Stig Olav og Christina Kasin var.

– Vi ble anbefalt å evakuere, så vi dro nordover til Miami Beach noen dager før vi egentlig skulle. Der var det også kraftig vind, sier Stig Olav Kasin på telefon onsdag morgen, tirsdag kveld lokal tid.

Litt flaks hadde de også.

– Det er bare en vei fra Key West og nordover, U.S. Route 1, den ble stengt to timer etter vi dro, så vi reiste på et lurt tidspunkt.

Isaac over Key West

Stig Olav Kasin tok dette bildet av værmeldingen før de ble evakuert fra Key West.

Foto: Stig Olav Kasin

Satt inne i to dager

Selv om paret ikke var i sentrum av der orkanen traff da den passerte Miami, merket de værkreftene.

– Det blåste kraftig. To av dagene satt vi bare inne fordi det blåste så, og da var det helt tomt i gatene. Likevel vil jeg si vi slapp billig unna.

Stig Olav og kona Christina merker godt at amerikanerne er svært opptatt av orkanen.

– Eierne av butikkene rundt omkring har hamret opp plater og annet for å sikre seg mot orkanen. Flere TV-kanaler sender kun stoff om orkanen.

Les også:

Ingen normal bryllupsreise

Isaac Mississippi

Oversvømmelse i Mississippi etter orkanen.

Foto: Rogelio V. Solis / Ap

Bryllupsreisen har blitt alt annet enn det paret hadde planlagt. Det ble i hvert fall hakket mer værfokusert enn det de så for seg.

– Vi har brukt en god del timer på å følge med på værkanaler, og det var ikke helt etter planen. Dette er definitivt en spesiell bryllupsreise. Key West-området skal være paradis på jord, og målet vårt var å slappe av og nyte sola, men det ble ikke helt slik.

Nå er livet og reisen begynt å bli litt mer normalt.

– I Miami er det nå veldig bra. Vi har ligget på stranda i hele dag (tirsdag), og det er det beste været vi har hatt på to uker, smiler Kasin.

Stormen Isaac inntar USA

Stormen Isaac inntar USA.

Foto: HO / Afp

 • Rykkjer ut for å hjelpe rådyrkalv

  Politiet rykkjer ut til Håvundvegen for å hjelpe ein innringar med å få laus ein rådyrkalv som er klemt under ein høyball.

 • Finn ikkje ut kva forureininga er

  Politiet finn ikkje ut kva den sotaktige forureininga i Frierfjorden er, og har avslutta saka. Det vart fyrst meldt om eit oljeflak utanfor Rafnes industriområde, men undersøkingar viste at det ikkje dreia seg om oljesøl. Stoffet vil løyse seg opp og har ingen miljømessige konsekvensar.

  Forurensing Frierfjorden
  Foto: Robert Hansen / NRK
 • Føraren av stolen bil til legevakt

  Føraren av den stolne bilen blir sendt til legevakt. Føraren blir meldt og skal avhøyrast.

 • Stolen bil stoppa ikkje for politi

  Føraren i ein stolen bil prøvde å unndra seg kontroll da ein patrulje ville stoppe bilen i Siljanvegen i Skien. Bilen stoppa kort tid etter ved ein tvangsmessig stans. Ingen personskade. Føraren er 18 år, utan førarkort og framstår rusa, ifølgje politiet.