NRK Meny
Normal

Evakuert etter funn av håndgranat

Politiet har i kveld evakuert en firemannsbolig i Porsgrunn etter funn av en håndgranat og muligens andre eksplosiver i en leilighet.

Funn av eksplosiver

SE VIDEO: En person er pågrepet etter funn av en håndgranat og muligens andre eksplosiver i en leilighet i Porsgrunn, forteller politiets innsatsleder Sigbjørn Hansen.

Politiet fant klokka 18.00 en håndgranat i leiligheten på Vallermyrene i Porsgrunn.

– Politiet rykket ut etter husbråk. Da vi var der, oppdaget vi en håndgranat og det vi mener er eksplosiver, opplyser operasjonsleder Vidar Aaltvedt i politiet i Telemark.

Politiets bombegruppe i Oslo ble også tilkalt for å undersøke de eksplosive stoffene.

– De evakuerte kan tidligst flytte tilbake mandag formiddag. Vi undersøker de eksplosive stoffene og skal flytte dem i løpet av kvelden og natta, sier Aaltvedt ved 21.30-tiden.

En mann pågrepet

Mens undersøkelsene pågår har politiet valgt å evakuere de fem beboerne i firemannsboligen som leiligheten er en del av. Ingen personer er skadet.

– Det er ingen grunn til bekymring for de andre naboene, sier Aaltvedt.

En person er pågrepet for ulovlig oppbevaring av eksplosiver, opplyser politiet.

Han er tatt med til arresten i Skien. Han skal avhøres i mandag. Hvorfor han hadde en håndgranat i leiligheten, er ikke kjent.

– Vi ser alvorlig på at noen har oppbevart en håndgranat og forskjellige typer eksplosiver inne i en leilighet i en firemannsbolig, sier Aaltvedt.

Han sier det dreier seg om flere typer eksplosiver.

Kommunen gir hjelp

Porsgrunn kommune har opprettet et evakuert- og pårørendesenter på Hotel Vic.

Ordfører Robin Kåss opplyser ved 20-tiden til NRK at ingen har benyttet seg av tilbudet ennå.

– Der kan folk få kost, losji og støtte etter behov, sier Kåss.

Laster kart, vennligst vent...

Politiet undersøker det de mener er eksplosiver i en leilighet i Porsgrunn.

 • Satt fast i heis

  Skien brannvesen rykket søndag kveld ut til Håvundveien for å bistå personer som satt fast i en heis.

 • Stoppet sjåfør med narkotika

  En 18 år gammel mann er stanset av politiet i Porsgrunnsveien og mistenkt han for ruspåvirket kjøring. Både sjåfør og passasjer var i besittelse av mindre mengder narkotika. Politiet har beslaglagt førerkortet og anmeldt forholdet.

 • Får kjøpe Haga kystkafé

  Fylkeskommunen tilbyr Kragerø kommune å kjøpe eigedommen ved Haga kystkafé på Jomfruland for 1,9 millionar kroner. Ordførar Jone Blikra seier til Kragerø Blad Vestmar at det er viktig at kommunen sikrar seg denne sentrale eigedommen på Jomfruland.

  Haga kafé på Jomfruland
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Snøskredfare i fjellet

  Snøskredfaren er fremdeles betydelig i flere fjellområder i Sør-Norge. Vinterferien har startet mange steder og alle som skal ut i fjellet må ta hensyn til terrenget oppfordrer skredeksperter ved Norges Geotekniske Institutt, melder varsom.no