NRK Meny
Normal

Etterforsker fortsatt 7-åringens dødsfall

Politiet fortsetter å etterforske saken der en 7-åring døde som følge av kvelning i sitt eget hjem i Skien. Etterforskerne gjør i dag et nytt avhør i saken fra 2009.

Bygget der 7-åringen bodde

FORTSETTER ETTERFORSKNINGA: Politiet har tatt opp igjen saken der en 7 år gammel jente døde i sitt eget hjem i 2009. Familien bor ikke lenger i boligen i Skien der hendelsen skjedde 21. april 2009.

Foto: Marie Roksund / NRK

Det er nå fem uker siden politiet gikk ut med at de har gjenopptatt saken der en 7 år gammel jente fra Midtøsten døde som følge av kvelning i sitt eget hjem.

Den gang sa politiadvokat Jon Borgen, som leder den gjenopptatte etterforskninga, at han håpa at mye ville bli avklart i løpet av en måned.

Nå viser det seg at politiet fortsatt har flere avhør igjen i saken.

Hvem politiet har avhør med torsdag formiddag, vil Borgen ikke uttale seg om.

Jon Borgen

Politiadvokat Jon Borgen leder etterforskninga.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Men vi har flere avhør etter dette også, sier Borgen.

Tidligere har det kommet fram at språkutfordringer kan ha gjort etterforskningen av dødsfallet ekstra utfordrende.

Borgen vil foreløpig ikke kommentere hva de har funnet ut i denne runden av etterforskninga. Det han tidligere har sagt om etterforskninga, er at politiet jobber ut ifra tre ulike teorier.

Den første er at jenta omkom som følge av en ulykke i hjemmet, for eksempel at hun ved et uhell har hengt seg og blitt kvalt. Den andre muligheten er at 7-åringen selv ikke ville leve mer. Det tredje alternativet er at noen andre har gjort noe som har ført til at jenta ikke fikk puste mer.

– Det er vanskelig å si når vi er ferdig med avhør og etterforskning, sier Borgen.

 • Mykje snø – liten flaumfare

  Sjølv om det er 20 prosent meir snø enn normalt rundt Tinnsjøen og Møsvatn, er det liten fare for flaum til våren. Det seier direktør i Øst-Telemarkens Brukseierforening, Nikolai Østhus. Flaumfaren aukar dersom det kjem mykje nedbør når snøen smeltar.

 • Fem vil ha rådmann-jobb

  Sæhænd Bazmi-Rasekh (28), Arve Semb Christophersen (57) og Ragnar Sundklakk (56) er tre av søkerne til stillingen som prosjektleder i den nye fylkeskommunen, senere fylkesrådmann i Vestfold og Telemark fylkeskommune. To navn er unntatt offentlighet, melder fylkeskommunen på nettsidene sine.

 • Ikkje måk deg inne

  Når folk måkar hustaka sine for snø, hamnar snøen ofte framfor vindauge og kjellardører. Dermed blir potensielle rømmingsvegar sperra om det skulle oppstå brann. Brannvesenet oppfordrar folk til å tenkje på at dei ikkje må måke seg inne.

  Mann måker tak
  Foto: Sjur Sætre / nrk
 • Laster Twitter-innhold