NRK Meny
Normal

Drømmen til Per Arne gikk i oppfyllelse

Fredag overrekkes Premier Leauge-trofeet til engelske Leicester på hjemmebane. Det skal supporter Per Arne Hansen fra Notodden få med seg.

Drømmen til Per Arne Hansen gikk i oppfyllelse da det ble klart at Leicester vinner Premier Leauge.

Mandag skjedde det usannsynlige for Leicester-supporter Per Arne Hansen.

– Nå er jeg glad for at jeg har sesongkort!

Per Arne Hansen fra Notodden ler høyt. Fredag reiser den norske supporterklubb-lederen til den engelske byen Leicester for å oppleve overrekkelsen av Premier Leauge-trofeet til fotballklubben med samme navn.

Mandag skjedde nemlig det få hadde forutsett: Chelsea utlignet mot Tottenham og sikret samtidig at ingen lenger kan hindre Leicester i å ta hjem trofeet i den engelske toppserien.

– Helt hysterisk!

Da Eden Hazards utlignet til 2–2 for Chelsea, satt Hansen hjemme i sofaen på Notodden.

– Det var veldig spesielt, jeg så reaksjonene som kom, forteller han og legger til at han ikke tror han klarte å lage like mye jubel og spetakkel i stua hjemme som supporterne i England.

Trofast supporter i 40 år

Hansen har ledet den norske supporterklubben siden 1994. En jobb han uten problemer har klart å håndtere i tillegg til jobben som daglig leder i Notodden Fotball.

Jobben i supporterklubben har nemlig langt ifra vært hektisk. For senest ett år siden unngikk laget så vidt nedrykk til mesterskapsserien.

Siden mandagens kamp har britiske aviser omtalt Leicesters triumf som den mest usannsynlige i engelsk ligahistorie.

– For to, tre år siden var vi åtte supportere i Norge, sier Hansen og legger til at de nå er oppe i 150 medlemmer.

En usannsynlig drøm

Nå gleder Hansen seg til å være vitne til det han selv tror kommer til å bli en vanvittig opplevelse førstkommende fredag. For selv om han aldri har lagt fra seg det blå og hvite skjerfet, innrømmer telemarkingen at en drøm om Champions League har vært usannsynlig.

– De lo i begynnelsen da jeg begynte å drømme, for de ventet vel bare på en sprekk rundt neste hjørne. Det trodde vel ærlig talt også jeg at skulle skje, sier han.