NRK Meny
Normal

– Det blir ikke Odd i denne omgang

Odd jobbet i dag på spreng for å signere Espen Ruud før overgangsvinduet stenger natt til tirsdag. Men Ruud ønsker seg helst ut av Skandinavia.

Espen Ruud

Espen Ruud spilte i Odd fra 2003 til 2008, og kan nå være på vei tilbake.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Espen Ruud er kontraktsløs etter at han var ferdig som spiller i danske Odense før sommeren. Han har vært seks år i Danmark, og kom dit fra Odd i 2008.

Espen Ruud

Espen Ruud (t.v.) i duell med Niko Kranjcar under privatlandskampen i fotball mellom Norge og Kroatia på Ullevaal stadion i 2012.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Ruud-saken lagt død

Søndag skrev begge fylkesavisene at porsgrunnsgutten var i kontraktsforhandlinger med gamleklubben, og at det nærmet seg en overgang. Odd ville imidlertid ikke bekrefte dette tidligere i dag.

NRK vet også at det var kontakt mellom Odd og Ruud.

Men spilleren sier til NRK:

– Jeg ønsker meg til en klubb utenfor Skandinavia nå, så det blir ikke Odd i denne omgang.

Odd-direktør Einar Håndlykken sier også til NRK i ettermiddag at klubben har hatt dialog med Ruud, men at saken nå er lagt død fordi spilleren ønsker at utenlandseventyret skal fortsette.

Ønsker seg til større klubb

Espen Ruud har spilt fotball på toppnivå i mange år allerede, og har selv sagt at dette er siste sjanse til å spille i en større klubb.

– Jeg har hatt mange flotte år i Odense, men følte nå at tida var inne for å reise videre. Jeg vil veldig gjerne spille for en stor klubb, og aller helst utenfor Skandinavia. Dette er nok min siste sjanse før alderen tar meg igjen, sa Espen Ruud til NRK Telemarksendinga i juni.

Dag-Eilev Fagermo har tidligere vært åpen om at han veldig gjerne ønsker seg Ruud tilbake, men spilleren selv har ikke vært like positiv.

Nye spillere

Tidligere i sommer har skiensklubben hentet Snorre Krogsgård tilbake fra Fram Larvik, mens også Ardian Gashi er kommet inn i stallen.

Elbasan Rashani er i likhet med Berge solgt til Brøndby

 • Stopp i Nome utan førarkort

  Ein mann i slutten av 20-åra er stoppa av politiet på Fensvegen i Nome. Det er mistanke om køyring i påverka tilstand, og utan ikkje førarkort. Det er tatt blodprøve.

 • Vogntog slit med å kome opp

  Politiet melder at eit utanlandsk vogntog slit med å kome opp bakkane på riksveg 41 mellom Kviteseid og Vrådal. Kort tid etterpå melder politiet at bilen kom seg opp bakkane.

 • Notodden slo Bærum

  Notodden fotballklubb fekk besøk av Bærum i årets tredje treningskamp. Det enda med 4–1 siger til Notodden. Felipe Ferreira, Martin Brekke og André Bakke skåra måla for NFK.

 • Skadd i alpinbakken på Gautefall

  Ein dansk turist er fløyet til Ullevål sjukehus med luftambulanse etter å ha falt i alpinanlegget på Gautefall. – Eg kan ikkje seie noko om skadeomfanget til mannen, seier vaktleiar Jørn Kristensen i Drangedal Røde Kors til Varden.