NRK Meny
Normal

Hoff: – Vi slår Odd 2-1

Det er av sine egne man skal ha det. Espen Hoff på Start mener de skal vinne over Odd på søndag. Men det er nok mange i Skien som husker at Espen Hoff slo gjennom som eliteseriespiller nettopp med Odd.

Espen Hoff

Født i Larvik, debuterte i Odd, men spiller nå for Start. På søndag er planen å vinne over gamleklubben.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Kanskje det går trill rundt for Espen Hoff når han kommer tilbake til sin gamle hjemmebane i Skien på søndag. Da han forlot klubben lå banen øst-vest. Etter ombyggingen ligger den nord-sør.

Men det skal vel mer til å forvirre Hoff. Han har tross alt vært i Skien og spilt mot Odd med både Lyn, Stabæk og Start. Likevel er det spesialet å komme til Skien, innrømmer Hoff

– Ja, det er det. Alltid like hyggelig, selv om det har vært blanda mottagelse, særlig i de første åra etter jeg forlot Odd.

– Kan du utdype blanda mottagelse?

Espen Hoff scoret mot Brann

Espen Hoff har akkurat satt ballen i mål i en kamp mot Brann. Han håper å gjøre det samme mot Odd.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Ikke annet enn at noen klappa, mens andre bua. Men det har jeg full forståelse for.

Imponert over Odd

Da han slo gjennom på Odd i 1999 var han 18 år. Nå har han nådd en alder på 33 og hevder formen er god.

– Kroppen er god den, selv om det har vært litt opp og ned tidligere i år. Jeg er klar for kamp på søndag.

Espen Hoff røper at han følger med hva Odd gjør. Han unner klubben suksessen, særlig siden mye av den kommer av at klubben har satset på unge, lokale talenter.

– Selv om vi i Start ikke kommer til å hjelpe dem på søndag, håper jeg at Odd greier sølv, og gjerne bedre enn det også.

Han er ikke overrasket over hva Odd har fått til. Helt siden han spilte der, har kontinuitet vært et nøkkelord. Det samme har spillerutvikling vært. Men en ting overrasker ham.

– Det er at Odd har greid det med så lite penger. Der har vi i de andre klubbene noe å lære. Den langsiktige jobbinga med unge talenter får man igjen for, slår Hoff fast.

Vil ikke hjelpe gamleklubben

Som tidligere nevnt var Hoff bare 18 år da han slo gjennom med Odd. Ifølge Wikipedia var han den yngste noensinne, (21 år) som hadde spilt 100 kamper på toppnivå i Norge.

Start har svingt i prestasjonene denne sesongen. Men på spørsmål om de kan banke Odd på søndag, ler han litt før han svarer.

– Det kan vi, selv om vi har gått litt opp og ned oss. Men det betinger at vi er på vårt aller, aller beste. Odd er jo i en forrykende form.

Han forteller videre at det å grue seg før en kamp gjør han aldri.

Det er bare gode følelser forbundet med det å komme til Skien og spille mot Odd. Og vi vinner 2-1!