NRK Meny
Normal

Erna lover Torbjørn ministerjobb

PORSGRUNN (NRK) Statsministeren lover at utdanningsminister Torbjørn Røe Isaksen blir å finne i regjering også etter valget – dersom de blå vinner.

Torbjørn Røe Isaksen og Erna Solberg

KAFFEBESØK: Torbjørn Røe Isaksen (H) tok søndag imot statsminister Erna Solberg hjemme i hagen i Porsgrunn.

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK

– Vi har tenkt å vinne valget, og da kommer Torbjørn til å fortsette i regjering, slår statsminister Erna Solberg (H) fast.

Torbjørn Røe Isaksen (H) tok søndag imot Solberg hjemme i hagen i Porsgrunn. Der serverte Isaksen vafler, fra pose, til flere av Høyres profilerte telemarkspolitikere.

Isaksen har tidligere sagt fra om at han ikke ønsker å ta en ny periode på Stortinget, den nyheten var ikke bare bare å servere statsministeren.

Erna: – Torbjørn kan fortsatt bli Høyre-leder en dag

Røe Isaksen tar ikke gjenvalg

– Ærlig arbeid

– Torbjørn fortalte at han ville prøve seg på litt andre ting i livet, dersom han ikke fortsetter i regjering. Han sa også at han har lyst til å fortsette med politikk, men ikke fra stortingsplass, sier statsminister Erna Solberg.

Solberg sier hun skjønner at når man har vært leder av Unge Høyre og heltidspolitiker siden 2004, kan man ha et ønske om å gjøre noe annet.

Torbjørn Røe Isaksen og Erna Solberg

HAR TENKT Å VINNE: Vi har tenkt å vinne valget, og da kommer Torbjørn til å fortsette i regjering, sier statsminister Erna Solberg (H).

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK

– Jeg skjønner jo at man i perioder kan ha lyst til å forsøke seg på andre ting, og se om man kan få seg ærlig arbeid et sted, sier statsministeren.

Må kunne ta en pause

– Men jeg håper at han kommer frem til at politikken er mer spennende, og at han kommer raskt tilbake. Og blir vi gjenvalgt, vil vi fortsatt ha Torbjørn i regjering, sier hun.

Solberg tror ikke Torbjørn Røe Isaksen er tapt for politikken. Snarere må også politikerne lære seg at det går an å ta en pause, sier hun og trekker frem Marit Arnstad som eksempel. Men for at Isaksen ikke skal forsvinne etter valget, er det én ting som er viktig for statsministeren.

– Nå må folk huske at dersom de fremdeles ønsker Torbjørn med i politikken, så må de i hvert fall stemme på Høyre denne gangen. Det er avgjørende dersom vi skal ha ham sittende i regjering.

 • Sett fri etter å ha truga politiet

  Mannen som truga med å skyte mot politiet på Akkerhaugen i går er sett fri. Mannen er avhøyrt, og politiet trur ikkje det er fare for at mannen vil setje fram nye trugsmål, seier politiadvokat Ingebjørg Marie Landsverk.

 • Heile Grenland har fått straum

  Skagerak Energi har no retta så godt som alle feila på straumnettet i Grenland. Det står att to kundar i Valebø, men desse får straumen tilbake i løpet av dagen, seier kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes.

 • Dømd for likskjending

  Den 33 år gamle dottera til avdøde Kari Grønnestad er dømd til fengsel i åtte månader for å ha skjenda liket til mor si. Ho har tidlegare sete varetektsfengsla i 172 dagar, og det tyder at straffa er ferdigsona, skriv TA. Kari Grønnestad blei meldt sakna i 2012, og tre år seinare blei ho funnen drepen, dumpa i eit hundebur ved Langbryggene i Skien.

 • Elvestuen taus om deponi

  Klima- og miljøminister Ola Elvestuen har så langt ikke tatt stilling til om staten skal ta grep i deponi-saken. I en e-post til NRK svarer Elvestuen at dette først blir vurdert når konsekvensutredningene av et deponi i Brevik og et deponi i Nesset foreligger.