– Jeg erklærer krig for freden, og vil gjøre det innen kort tid

38-åringen fra Porsgrunn, som er pågrepet for å ha lagt ut flere trusselvideoer på Youtube, erklærer krig mot USA og Mexico, og sier han vil sprenge den største gjødselbomben Norge noen gang har sett.

Porsgrunnsmann pågrepet for trusselvideoer

En porsgrunnsmann har publisert flere videoer med truende innhold på You Tube. Her fra slottet i Oslo.

Foto: Faksimile/You Tube / NRK

Mannen har publisert en rekke truende filmklipp på nettstedet Youtube, senest de siste dagene, og ble pågrepet av politiet i Telemark torsdag kveld.

Trusselvideo

På denne videoen fra Mule Varde i Porsgrunn sier mannen at han vil sprenge en bombe i Porsgrunn.

Foto: Faksimile

NRK.no har sett en rekke av videoene, som er tatt opp både innendørs og utendørs. Vi ser 38-åringen blant annet foran slottet i Oslo, på Østre Porsgrunn kirkegård utenfor Porsgrunn sentrum, og i skogen ved badeplassen Mule Varde ved Eidangerfjorden i Porsgrunn.

«Jeg vil sprenge den største gjødselbomben i menneskets historie i hjertet av hele Norge, Porsgrunn», sier han på videoen fra Mule Varde.

Mannen er etnisk norsk og bosatt i Porsgrunn kommune, men er opprinnelig av fra en annen del av landet.

Erklærer krig for verdensfreden

Han er fullt gjenkjennelig i videoene, og har på seg en sort dressjakke. På en video filmer han seg selv mens han går rundt på kirkegården ved Østre Porsgrunn kirke.

– Jeg erklærer krig mot USA og vil knuse lovene deres, som uansett er korrupte. Jeg vil bruke Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival for å få oppmerksomhet rundt saken min. Det vil være en krig fylt med fred og kjærlighet.

– Jeg vil erklære krig for verdensfreden, og vil gjøre det innen kort tid. Ønsk meg lykke til, sier han.

Porsgrunnsmann pågrepet for trusselvideoer

Denne videoen er fra Østre Porsgrunn kirke.

Foto: Faksimile/You Tube / NRK

– Arrestert av Secret Service

På en av dem forteller han om et opphold på det han kaller en konsentrasjonsleir i USA. Dit kom han etter å ha blitt arrestert av Secret Service fordi han ikke hadde papirene sine i orden. Han sier han satt inne i tre måneder sammen med blant annet illegale meksikanske immigranter.

«I declare war upon the Mexican Mafia» kaller han en annen video. Der påstår han at han har blitt utsatt for drapsforsøk av CIA.

Videoen som fikk politiet til å reagere var den han kaller «I Will detonate my fertilizing Bomb in the heart of Norway», Porsgrunn. På norsk: Jeg vil detonere min gjødselbombe i hjertet av Norge, Porsgrunn.

Mannen vil bli avhørt om dette i dag.

Det var ikke lenge siden politiet i Telemark fikk en annen trusselsak i fanget, da en 21-åring fra Skien ble pågrepet for å ha produsert en video som kan tolkes som en trussel mot regjeringa og kongehuset.