NRK Meny
Normal

Han løper 14 kilometer i løpet av en kamp

Odd-spiller Lars-Kristian Eriksen har målt hvor mye han løper i løpet av en fotballkamp. – Imponerende, sier fotballekspert.

Lars-Kristian Eriksen

Lars-Kristian Eriksen i Odd er en spreking. I løpet av en kamp løper han tett opp mot 14 kilometer.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Backen på skienslaget har målt hvor mye han løper i 90 minutter i en eliteseriekamp. Nå har han fått resultatene. Målingene ble gjort med GPS, og resultatet er oppsiktsvekkende ifølge fotballeksperter.

– Jeg har målt tre-fire ganger, og jeg lå tett opp mot 14 kilometer i løpet av en kamp. Jeg vet jo at det er en del kilometer, og i den kampen var vel jeg en av dem som løp mest.

Fotballekspert for NRK under VM i Brasil, Tom Nordlie, sa under kampen mellom Belgia og USA tirsdag at en fotballspiller i gjennomsnitt løper mellom ni kilometer og en mil i løpet av en kamp.

– Jeg er fornøyd med resultatet, men det er jo ikke om å løpe mest, sier Eriksen.

– Imponerende!

Arne Scheie

– Resultatet er ikke annet enn imponerende, sier Arne Scheie.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Fotballekspert i NRK, Arne Scheie, sier tallene Lars Kristian Eriksen har målt er ikke annet enn imponerende.

Min umiddelbare reaksjon er at det er veldig langt, og ingen tvil om at dette er langt over det man kan forvente. Det ligger godt over gjennomsnittet, og de fleste fotballspillere bør være glad om de klarer å løpe 10 kilometer i løpet av 90 minutter, sier Scheie.

Scheie sier at noe av det mest fascinerende med fotball, er nettopp at det er så mange dimensjoner med spillet.

– Som fotballspiller må man være fysisk godt trent og teknisk og taktisk god. Det er en koordinasjon der som ikke gjør det så lett for alle å bli en topp fotballspiller.

Når du hører at Eriksen har løpt opp mot 14 kilometer i løpet av en kamp, er det et tall som overrasker deg?

Ja, det gjør faktisk det ut fra det jeg har sett fra toppspillere de siste årene, som har blitt målt.

 • Tar ikke klage til følge

  Porsgrunn kommune vil ikke ta klagen fra Petter Øygarden til følge, det sier leder i utvalg for miljø og byutvikling Trond Ingebrigtsen til TA. Øygarden sendte tidligere en klage på kommunens avslag av planene for boligene ved Frednes brygge.

 • Lastebil veltet

  En lastebil har veltet cirka en kilometer fra Valle mot Feset på fylkesveg 208, det melder politiet. Det er ikke meldt om personskade, og bergingsbil er på vei. Politiet melder også at det er glatt på stedet.

 • Gull, sølv og bestemannspokal

  Det ble Gull, sølv og bestemannspokal til Skien Atletklubb på årets NM i benkpress. Klubben stilte med Marius Jemtland, Kim Beck-Gundersen, Daniel Moy Helgesen og Andreas Jemtland. Kim Beck-Gundersen tok gull i klasse -83kg, og Marius Jemtland tok sølv i klasse -93kg.

  NM utstyrsfritt
 • Går for nedleggelse

  Senterpartiet i Hjartdal erkjenner nå at kommunen ikke har råd til å drifte mer enn en grunnskole, men forslår å vente med nedleggelsen til 2020, det skriver Telen. Hjartdal kommune har tidligere vedtatt å legge ned Tuddal og Hjartdal skoler, men først fra 2019 slik at det blir tid til å opprette Montessori skole.