NRK Meny
Normal

Snøskuter-nei

Det er helt feil å gi hytteeierne lov til å kjøre snøskuter, mener turistforeningen i Telemark. De mener snøskuterskyss burde vært egen næring.

Snøskuter
Foto: Scanpix

Skien-Telemark Turistforening er kritiske til at det nå er 2600 snøskutere i fylket. De siste årene har det blitt 150 flere snøskutere, og i praksis får nå de fleste hytteeierne som søker, kjøretillatelse av kommunen. Nils Magne Søli, leder i Skien-Telemark Turistforening liker ikke utviklingen.

Mye press på naturen

- Jo flere skutere vi får her, jo større blir presset på naturen. Det er sikkert flere med meg som har vært på skitur, og som har sett områder hvor det er kjøring på kryss og tvers og overalt. Det ødelegger rett og slett friluftsopplevelsen, sier Søli.

Han mener naturinteressene taper i kampen mot blant andre snøskuterklubbene, og han er kritisk til kommunenes praksis. Han synes de er for slepphendte med å gi kjøretillatelser.

- Man skal ikke tillate at hver hytte skal ha en snøskuter. Det ville jo vært mye bedre hvis dette kunne bli en næring i bygdene, sier Søli.

 

Nå  mener han at alle som vil, ikke skal få lov til å kjøre skuter.

- Ute i naturen kan vi bare ikke tillate det. Det er ikke bra. Da kommer vi til å ødelegge all stillhet, ro og hele naturen. Det kommer til å gå på bekostning av friluftsopplevelsen, og det skal vi ikke tillate, sier Søli.

 • Vil flytte trafikken inn til Skien

  Nye leilighetsbygninger mot vannet og flytting av hovedtrafikken inn til byen, er grep som kan gjøre Skien mer attraktiv, sier administrerende direktør Petter Falkgård Andersen i R8 Group. Nå ser de blant annet på mulighetene for å fjerne EPA-brua.

  Petter Falkgård Andersen
  Foto: Katrine Rohde Johannessen / NRK
 • Barnas stortingsrepresentant

  Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) og Geir Jørgen Bekkevold (KrF) blir barnas stortingsrepresentanter. På oppdrag fra barneombudet har alle partiene pekt ut hver sin representant. De får et særlig ansvar for å se politikken med "barnebrillene" på.

  Åslaug Sem-Jacobsen på Stortinget
  Foto: Ragne Borge Lysaker
 • Omtales som villdyr

  Politiet vurderer fremdeles å avlive hunden, som fredag gikk til angrep på en 3 år gammel gutt i en barnehage i Skien. Hunden omtales av eksperter som et villdyr. Inntil videre er den på kennelen til Magne Henne. Han mener rasen ikke skulle vært her i landet.

 • Kåra til årets folkemusikar

  Folkemusikaren Anders Røine busett i Bø fekk i helga prisen " Årets Folkemusiker" på Folkelarm i Oslo, skriv Varden. I tillegg fekk Anne Hytta soloprisen for sitt hardingfelespel på hennar nye album "Strimur".