NRK Meny
Normal

Snøskuter-nei

Det er helt feil å gi hytteeierne lov til å kjøre snøskuter, mener turistforeningen i Telemark. De mener snøskuterskyss burde vært egen næring.

Snøskuter
Foto: Scanpix

Skien-Telemark Turistforening er kritiske til at det nå er 2600 snøskutere i fylket. De siste årene har det blitt 150 flere snøskutere, og i praksis får nå de fleste hytteeierne som søker, kjøretillatelse av kommunen. Nils Magne Søli, leder i Skien-Telemark Turistforening liker ikke utviklingen.

Mye press på naturen

- Jo flere skutere vi får her, jo større blir presset på naturen. Det er sikkert flere med meg som har vært på skitur, og som har sett områder hvor det er kjøring på kryss og tvers og overalt. Det ødelegger rett og slett friluftsopplevelsen, sier Søli.

Han mener naturinteressene taper i kampen mot blant andre snøskuterklubbene, og han er kritisk til kommunenes praksis. Han synes de er for slepphendte med å gi kjøretillatelser.

- Man skal ikke tillate at hver hytte skal ha en snøskuter. Det ville jo vært mye bedre hvis dette kunne bli en næring i bygdene, sier Søli.

 

Nå  mener han at alle som vil, ikke skal få lov til å kjøre skuter.

- Ute i naturen kan vi bare ikke tillate det. Det er ikke bra. Da kommer vi til å ødelegge all stillhet, ro og hele naturen. Det kommer til å gå på bekostning av friluftsopplevelsen, og det skal vi ikke tillate, sier Søli.

 • Fleire mistenkte for ruskøyring

  Politiet har stoppa fleire bilar i natt både i Bamble og i Seljord der dei mistenkjer førarane for å ha køyrd i narkotikarus.

 • Råkøyrde i 60-sone

  UP stoppa ein bil på E18 i Bamble i natt. Sjåføren frå Kragerø køyrde i 103 km/t i 60-sona. UP mistenker òg at sjåføren køyrde i hasjrus. Det vart teke blodprøve av mannen, og han mista lappen på staden.

 • Politifolk måtte hoppe til siden

  Politiet måtte hoppe til siden for å ikke bli påkjørt da de forsøkte å stanse en bil i høy fart i Bamble i Telemark i natt. Noe senere fikk de stanset bilen med en 22-åring. Han mistenkes for kjøring i narkotikarus, og har heller ikke førerkort.

 • Ibsenprisen delt ut i Skien

  Den nasjonale Ibsenprisen går i år til Malmfrid Hallum fra Lunner, som vinner prisen for stykket Solveigs 2. sang. Hallum får prisen på 150.000 kr, samt en statuett av Nina Sundbye.

  Malmfrid Hallum
  Foto: Lars Tore Endresen