Er Jorunn (27) Norges ærligste?

Jorunn Hovde fra Notodden oppdaget de gjenglemte pengene i minibanken foran seg. Da gjorde hun noe som de fleste andre kanskje ikke hadde gjort.

Created by InfoDispatcher

Søndag dro Bjørnar Sundet Støa fra Notodden til minibanken i byen for å ta ut penger. Han tastet koden som han pleier å gjøre, og ventet på at pengene skulle komme.

I forbifarten glemte Støa å ta med seg de 400 kronene han hadde valgt å ta ut, så pengene ble stående igjen i minibanken. Ti minutter seinere kom han på bommerten, og la ut denne statusen på Facebook;

Facebookstatus til Bjørnar Sundet Støa

Bjørnar Sundet Støa trodde han hadde mistet pengene han hadde glemt i minibanken, men forsøkte likevel å få dem tilbake gjennom Facebook.

Foto: Skjermdump Facebook

Like etter at Støa hadde forlatt minibanken i Notodden kom 27 år gamle Jorunn Hovde med samboeren sin for å ta ut penger.

– Jeg så bilen som sto foran minibanken, og da jeg gikk nærmere så jeg de 400 kronene som fortsatt stod der. Han som tok ut pengene dro så fort, så jeg fikk ikke sagt fra til ham at han hadde glemt dem, sier Hovde.

Hva hadde du gjort dersom du hadde vært i samme situasjon? Tatt pengene, eller prøvd å finne eieren? Diskuter nederst i artikkelen.

400 kroner ut fra minibanken

– Jeg kunne ikke beholde pengene, de var jo ikke mine, sier Jorunn Hovde.

Foto: Kristin Rivrud Møller / NRK

Du skal gjøre mot andre, slik du vil andre skal gjøre mot deg

Jorunn Hovde, ærlig finner

Aldri fristet

27-åringen sier til NRK.no at hun var litt rådvill, fordi der sto hun med 400 kroner som hun ikke visste hvem tilhørte, men som ikke var hennes.

Det eneste som var viktig for meg var hvordan jeg skulle få levert pengene tilbake til ham som eide dem. Heldigvis skrev han på Facebook og etterlyste dem. Det var jo bare flaks at jeg så det, så vi avtalte å møtes, sier hun.

Var du aldri fristet til å ta pengene, og stikke dem i din egen lomme?

– Jeg ville ikke ha de pengene når de ikke var mine. Om det var jeg som hadde glemt pengene i minibanken, ville jeg gjerne hatt dem tilbake selv.

Dette svarte Jorunn Hovde da hun så etterlysningen etter pengene på Facebook:

Jorunn Hovdes svar til Bjørnar Sundet Støa på Facebook

Jorunn Hovde har fått enorm respons på at hun var så ærlig og ville levere tilbake pengene.

Foto: Skjermdump Facebook

Enorm respons

Bjørnar Sundet Støa sier til NRK.no at han er svært glad for at han har fått tilbake pengene.

– Jeg er veldig glad. Det var godt at det var et ærlig menneske som kom etter meg i minibanken.

En ærlig sjel:-) God som gull

Kommentar til Jorunn Hovdes Facebookstatus

Jorunn Hovde sier at responsen ikke har uteblitt etter at flere og flere har sett statusen hennes på Facebook, der hun avtaler å møte Støa for å gi tilbake pengene.

– Det har vært overveldende. Mange har likt innlegget, og flere har skrevet fine ord til meg, det er jo veldig koselig da, sier den positive 27-åringen.

De to møtte hverandre søndag kveld, hvor Jorunn Hovde endelig fikk gitt tilbake de 400 kronene til en svært lykkelig Bjørnar Sundet Støa.