NRK Meny
Normal

Enorm interesse for Telemark tours

Etter at Telemarksendinga torsdag denne uken gikk ut og etterlyste folk som kunne tenke seg å komme i form til å sykle Telemark tours i juni, har responsen vært enorm. Nå er to av tre kandidater plukket ut.

Jon Rangfred Hanssen og Halldis Watson

Halldis Watson er ikke en av dem som er plukket ut til prosjektet, men hun har fått tilbud om å låne en skikkelig sykkel til rittet. Her er hun sammen med Jon Rangfred Hanssen.

Foto: Susanne Flølo / NRK

Grenland sykkelklubb stiller med proft utstyr, oppfølging og en solid utfordring: nemlig å gjennomføre Telemark tours i 7. juni.

Torsdag morgen gikk Telemarksendinga ut og etterlyste deltakere som kunne ha lyst til å ta denne utfordringen.

– Ekstremt mange gode kandidater har meldt seg, sier Jon Rangfred Hanssen, som er en av arrangørene av Telemark tours.

Får låne sykkel

Hanssen sier responsen har vært så stor at Grenland sykkelklubb har bestemt seg for å lage et opplegg for alle som har meldt seg.

– Selv om man ikke er en av de tre heldige som får full oppfølging og utstyr, så vil klubben følge opp alle som har meldt seg, sier han.

Blant dem som har meldt seg er Halldis Watson. Hun ble meldt på av sjefen sin.

– Jeg har snakket om å sykle dette rittet, men med min damesykkel med kurv og barnesete så har jeg følt at jeg ikke har det som trengs, sier hun.

Watson er ikke en av de tre som skal følges opp tett, men hun får låne en skikkelig sykkel og blir dermed med på rittet.

Én plass igjen

Til nå er to kandidater, Guri Steen og Vidar Torbjørnsen, plukket ut til å motta ekstra oppfølgning og lån av topp utstyr. Vidar ble plukket ut fordi han rett og slett var aller første deltaker som meldte seg, og var ifølge panelet og Jon Rangfred Hanssen fra Grenland sykkelklubb, en absolutt verdig kandidat.

Guri Steen fikk plass nummer to med denne meldingen:

«Jeg vil gjerne melde meg på sykkeltur med treningshjelp og sykkel. Min mann er syk og har vært det i 3 år. Dette har vært svært krevende år for meg når alt av hus, hjem, og barn falt på meg samt hjelpe han i forhold til sykdommen. Det har derfor blitt lite trening på meg. En slik sykkeltur med et mål i sikte og fastsatt dato kan kanskje gjøre det lettere å trene.»

Dette rørte i hjerterota til panelet og Guri ble andre kandidat som ble plukket ut.

– Dette skal jeg klare. Og jeg ser det som er stor fordel at jeg skal bli fulgt opp, sier hun.

Fremdeles er det én plass åpen. Ønsker du å nominere deg selv eller noen du kjenner som ville trengt motivasjonen? Send en SMS med kodeord TELE til 1987, og fortell hvem og hvorfor vedkommende fortjener den siste plassen.