NRK Meny
Normal

Enorm giverglede til vanskeligstilte

SKINNARBU: Den lille gutten ville gi bort gavene han selv skulle få til jul. Da tok pappaen han med til lekebutikken.

Julegaver på Skinnarbu

GIVERGLEDE: Mennesker fra hele landet har sendt julegaver til Skinnarbu Nasjonalparkhotell.

Det lukter julemat. Inn kommer hutrende folk med kofferter i hånda og en haug av gaver ligger spredt rundt juletreet på Skinnarbu Nasjonalparkhotell. NRK har tidligere fortalt hvordan hotellet ønsker å hjelpe mennesker som sitter alene eller ikke har råd til å feire jul, og nå strømmer gavene inn. Mest inntrykk har en liten gutt på 8–9 år gjort. Han hadde selv fått nyss om saken i media, og ønsket å bidra.

Roar Myhre Wallmann

RØRT: Hotelldirektør Roar Myhre Wallmann er rørt over støtten og gleden befolkningen har vist til årets julefeiring.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Det kom en pappa og en liten gutt her. Gutten hadde fått med seg det som skulle skje og hadde spurt pappaen om han kunne ta en av hans gaver og gi hit, sier hotelldirektør, Roar Myhre Walmann.

– Flott lærdom å gi

Hittil har rundt 70 meldt seg på julefeiringen.Det var disse menneskene den lille gutten med det store hjertet ønsket å nå, men pappaen mente det var feil å gi bort egne gaver.

– Det sier pappa at det kan jeg ikke, men hvis du tenker sånn, da skal du og jeg gå på lekebutikken i Rjukan også skal vi kjøpe pakker som vi kan gå opp med, fortsetter han.

Les også: Flere vil hjelpe familier som sliter i jula

Får penger fra hele landet

Får penger fra hele landet. Her er det noen som har sendt en hundre lapp med et kort fra Tromsø.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Faren var selv rørt da de sammen kom inn hotellobbyen og var tydelig stolt da han bar inn de to gavene han hadde kjøpt på lekebutikken.

– Det er en flott lærdom å gi et lite barn, sier hotelldirektøren. Men det er ikke bare den lille gutten fra området som gir. Fra hele landet strømmer gavene inn. Noen kommer i posten fra sør og fra Tromsø kom en julehilsen med en 100-lapp inne i et kort.

Hotelldirektøren får en tåre i øyne.

– Du ser meg. Jeg blir litt rørt, sier han. Det er flott.

Mange gruer seg til jul

Skinnarbu Hotell

GOD PLASS: Skinnarbu Nasjonalparkhotell ønsker velkommen til julefeiring.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Selv gleder jeg meg til jul, men vi får beskrevet opplevelser fra mange som gruer seg veldig til jul. Derfor syntes jeg det er utrolig viktig og kanskje være det lille lyset i mørket på julaften, forteller hotelldirektøren.

– For et par dager siden fikk jeg en telefon fra en ung jente som lurte på om det var mulig å komme innom med noen gaver. Hun dukket opp i går ettermiddag med tre bæreposer fulle av gaver, sier han.

– Det er vanvittig flott, men også dette julen handler om, nettopp å dele, sier Myhre Walmann.

Hotelldirektør Roar Myhre Wallmann

Hotelldirektør Roar Myhre Wallmann åpner armene for vanskeligstilte som vil feire jul.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Og nå er hotellet endelig ferdig rigget til jul. Man finner knapt inngangsdøra når det blåser. De er allikevel ikke bekymret for å bli innestengt selv om uværet raser utenfor, for mat har de nok av til alle.

– Alt er klart. Nå kan de bare komme, sier hotelldirektøren.