Jon Eriksen heter han i hverdagen, og virker til daglig som ungdomsskolelærer i Horten. Men, så fort det blir litt varme i lufta og skoleklokka ringer ut, skifter han identitet til Grill-Jon.
Grunnet til det er at Grill-Jon i lang tid har hatt en lideskapelig interesse for grilling. Hans misjon er å vise at grilling kan være mer enn sommerkoteletter og svett potetsalat. Med bare noen enkle triks kan grillhorisonten utvides og nye smaker oppleves.
Marinerte kongereker
Har du invitert gjester på grillmat, er det viktig at de får noe i munnen mens de venter på at grillen blir skikkelig varm. Kjøp noen store rå reker i frysedisken og legg dem i en søt chilisaus. Den kan du kjøpe ferdig, men ikke bruk den aller søteste fra Thailand. La rekene trekke i marinaden en times tid. Tre dem på et grillspyd og legg dem på grillen. Det skal ikke mer til en to minutter på hver side før de er ferdige. Grill-Jon serverer rekene med en bit fersk annanas. Skikkelig godt!
Marinert indrefilet av svin
For å avlaste sommerkotelettene, velger Grill-Jon å marinere indrefilet av svin. Til kjøttet har han kjøpt en ferig marinade som heter Charamba. Det er en vanlig grillolje med litt chili. La kjøttet ligge i marinaden over natten eller så lenge du kan. Du kan enten steke stykket helt, eller dele det opp i biter og lage grillspyd. Bruker du en grill med grillkull eller briketter, bør du vente til kullet har fått en hvit farge av aske. Da er gir kullet best varme.
Tilbehør
Flere og flere har forstått at det ikke bare er kjøtt og fisk som kan legges på grillen. Mange grønnsaker egner seg utrolig godt på grillen. Prøv squash, tomat, paprika, sopp, aubergine eller asparges! Det du treger er å pensle grønnsaken med litt olje, eller marinade med olje i.
Potetsalat
Grilljon lager ofte en alternativ lun potetsalat. Den består av kokte nypoteter, litt rødløk og soltørkede tomater som er kuttet i biter. Over kan du helle litt olje, salt og pepper.
For flere tips kan du sjekke ut hjemmesiden til Grill-Jon www.grilljon.no