NRK Meny
Normal

– Jeg fikk sjokk!

Emilie Hegh Arntzen fikk en uventa, men gledelig beskjed. – Litt overraska over at hun fikk plass på landslaget allerede nå, sier mamma Hanne Hegh.

Emilie Hegh Arntzen

Emilie Hegh Arntzen gikk fra Gjerpen til Byåsen tidligere i år.

Foto: Solfrid Therese Norbakk / Byåsen

20-åringen fra Skien har gjort seg bemerket gjennom flere år på parketten. Hun har spilt på juniorlandslaget fram til nå, men tida har kommet for nye utfordringer.

Telefonen Byåsen-spilleren fikk, var en stor overraskelse.

– Jeg fikk sjokk, forteller Emilie Hegh Arntzen til NRK, men legger fort til at et var en hyggelig overraskelse. Dette er slike ting en god håndballspiller drømmer om, og plutselig en dag går drømmen i oppfyllelse. Nå skal hun debutere på landslaget med «de store».

Så langt har det blitt 80 kamper sammen med juniorene. Debuten med seniorene kommer under Golden League i Danmark 9.–12. oktober

Kort vei til gode råd

Hanne Hegh

Hanne Hegh i aksjon (1987)

Foto: Storfjell, Ingar / NTB scanpix

– Vi tar ut Emilie og Vilde Ingstad fra Oppsal. De har nettopp avsluttet sin tid som juniorspillere i sommer, og er spillertyper som har utmerket seg på yngres landslag og også i sine klubber gjennom høsten, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til adressa.no.

Hegh Arntzen har kort vei til gode råd og mye erfaring. Hun er datteren til Hanne Hegh som spilte 210 kamper for håndballandslaget. Hegh var med og vant bronse i VM i 1986 og sølv under OL i 1988.

Hun var bare 19 år da hun spilte sin første kamp med flagget på drakta. – Jeg debuterte i Drammenshallen mot Sovjet. De damene var som store grizzlybjørner med masse gull i tennene, ler Hanne Hegh.

Bli sett

Mammaen innrømmer at hun var nesten like overraska som datteren da hun fikk høre om landslagsuttaket.

– Jeg ble veldig glad, men litt overraska over at hun fikk sjansen allerede nå. Emilie har hatt en fin utvikling, og hun har et potensial til å bli veldig god.

Det beste rådet hun kan gi til 20-åringen, er at hun må stole på egne ferdigheter.

– Nå skal hun bli sett og lære så mye som mulig, sier en stolt eks-landslagsspiller til NRK.

  • Hund påkjørt i Skien

    Politiet har mottatt melding om en hund som skal ha blitt påkjørt på Håvundvegen. Hunden løp videre, men skal være skadet. Politipatrulje leter nå etter hunden som skal være hvit og brunflekket med kort pels.

  • Vogntog berga på Grønliheia

    Vogntoget, som i dag har stått fast på E134 på Grønliheia, har kome seg laus. Vegen er no open i begge køyrebanar, melder Statens vegvesen.

  • Slår sammen skattekontor

    Kommunestyret i Drangedal har vedtatt å etablere en felles skatteoppkreverfunksjon for Drangedal og Kragerø. Politikerne ønsker at det skal være en kontordag i Drangedal i uka. Etableringen skjer så fort det lar seg gjøre.