NRK Meny
Normal

Elevene ved denne skolen er innstengt

228 elever på Brattås skole i Porsgrunn får ikke lov til å gå ut i dag, fordi kommunen ikke har strødd den livsfarlige, glatte skolegården.

Elever ved Brattås skole er stengt inne

Elevene ved Brattås skole i Porsgrunn ble glade da de fikk vite at de måtte være inne i dag.

Foto: Brattås skole

– Det er ikke mulig for elevene å bevege seg utendørs. Det har kommet vann oppå snøen, og vi har en skolegård som er ganske bratt. Det er veldig dårlig strødd, og da vurderte jeg at elevene måtte holdes inne resten av dagen i dag, sier rektor Anniken Flatlandsmo til NRK.no.

Det er Porsgrunn kommune som har ansvaret for å strø skolegårdene.

– Det er hålke over alt, og med et par centimeter vann på toppen av det, er det livsfarlig. Der det var strødd tidligere, har jo det meste rent bort igjen når det regner som det gjør, sier rektoren.

Ikke tilstrekkelig

Flatlandsmo sier de har varslet Porsgrunn kommune om forholdene, men at der det har blitt strødd ikke er tilstrekkelig til å sende elevene ut.

– De får holde seg inne i dag, om det ikke dukker opp en hel strø-armè, ler hun.

Ole Henrik Lia er avdelingsleder for drift i Porsgrunn kommune. Han beklager at de ikke har strødd på Brattås skole.

– Alle mannskapene våre er ute og strør alt de klarer. De klarer rett og slett ikke å være alle steder samtidig, sier han.

Hva synes du om at 228 elever blir nektet å gå ut fordi dere ikke har klart å strø i skolegården?

– Det er nok mest fornuftig å holde dem inne, vi jobber så fort vi kan, sier han.

Må lufte ofte

Rektor ved Brattås skole, Annike Flatlandsmo, sier elevene nå må finne på andre ting når de må være inne hele dagen.

– De ser litt på film, leser litt og tegner. Vi må jo også passe på at vi får luftet godt i klasserommene. Å være inne en hel dag gir jo helt klart dårlig luft, men det vurderer jeg som en mye mindre risiko enn å være ute på glatta i dag, sier hun.

 • Boligbrann i Vinje slukket

  Boligbrannen i Øyfjellvegen i Vinje er slukket. Fire personer er registrert bosatt på adressen, og noen av har fått i seg røyk. Disse tilses av helse, opplyser politiet klokken 02.46.

  Laster Twitter-innhold
 • Rykker ut til boligbrann i Vinje

  Nødetatene har rykket ut til melding om boligbrann i Øyfjellvegen i Vinje. Det melder politiet i Telemark klokken 02.16 natt til søndag.

  Laster Twitter-innhold
 • Trafikkuhell på Gavlesjåvegen

  Én bil med tre personer har kjørt utenfor en skrent og havnet 20 meter fra veien, opplyser politiet på Twitter. Det er ingen personskade og personene er ute av bilen. Nødetater er på stedet.

 • Ulykke på E18

  To biler kolliderte på E18 ved Skjelsvik i Porsgrunn. Føreren av den ene bilen overholdt ikke vikeplikten. Personene involvert er tatt hånd om av ambulansepersonell.