NRK Meny
Normal

Kjemper for helsetjenesten

Elever på Skien videregående skole vil ha en bedre skolehelsetjeneste. Nå demonstrerer de mot fylkespolitikerne.

Warfa Sheikh og Kristoffer Fredriksen

Warfa Sheikh og Kristoffer Fredriksen er to av elevene på Skien videregående skole som ønsker seg at helsesøster skal være på skolen mer enn to dager i uka.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

– Det er ikke bare på tirsdag og fredag det kan bli problemer. Det kan skje noe når som helst, sier Warfa Sheikh og Kristoffer Fredriksen som er elever ved Skien videregående skole.

De føler usikkerhet, og er redd for at elever trives dårligere på skolen, når helsesøsteren bare er på skolen to dager i uka.

– Uforutsigbar arbeidsdag

Rita Strandskog er en av to helsesøstre ved Skien videregående skole. Hun er på jobb på skolen to dager i uka, og kommer borti mye forskjellig på jobben.

Rita Strandskog

Helsesøster Rita Starandskog er glad for at elevene ønsker seg bedre helsetjenester.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

– Det er elever som kommer på drop-in, det kan være elever som har sendt meg sms i forkant, eller lærere som har tatt kontakt på vegne av elever, sier hun.

Hun har forståelse for at elevene ønsker seg helsesøster flere dager i uka, men sier at det finnes et tilbud på helsestasjonen de dagene hun jobber andre steder.

– Det er ikke slik at elevene ikke får hjelp, de kan henvende seg på helsestasjonen for ungdom de dagene helsesøster ikke er på skolen, men jeg tror alle sammen skulle ønske at vi var her daglig, sier Strandskog.

Ønsker demonstrasjon velkommen

Helsesøsteren synes det er greit at elevene nå planlegger en demonstrasjon mot fylkespolitikerne.

Leder av Telemark ungdomsråd, Olaf Zielinski

Leder av Telemark ungdomsråd, Olaf Zielinski håper fylkespolitikerne lytter til elevene.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

– Jeg er veldig glad for at de synes det er større behov for flere helsesøstre.

Leder av Telemark ungdomsråd, Olaf Zielinski, sier at elevene skal ha en markering foran fylkeshuset i ettermiddag for å få fokus på bedre skolehelsetjeneste.

– Det er ikke fordi alt er dårlig, men det er et forbedringspotensial i helsesøstertjenesten, sier Zielinski.

Bedre tilgjengelighet

Han ønsker seg at helsesøstrene blir mer tilgjengelige for elevene.

– Flere dager på skolen, mindre papirarbeid, og bedre tid til å komme rundt i klassene å informere om saker og ting, er det vi ønsker oss, sier Zielinski.

Han ønsker seg også flere helsesøstre, og ber fylkespolitikerne ta elevene på alvor.

– Elever både i ungdomsskolen og videregående sier at dårlig helsesøstertjeneste er et problem, så dette bør tas tak i, avslutter Zielinski.

 • Veier åpne

  Bjørntvedtvegen i Skien er åpnet igjen. Dette gjelder også i bakkene fra Holtesletta og ned mot Siljan sentrum der et vogntog sperret veien tidligere i ettermiddag. Fylkesvei 851 mellom Varland og Arabu er også åpen igjen etter uvær.

 • Stenger Bjørntvedtvegen

  Bjørntvedtvegen i Skien frå krysset Bjørntvedtvegen og Kjørbekkdalen til krysset Bjørtvedtvegen og Trommedalsvegen blir stengt i minst ein time grunna berging av to vogntog. Politiet er på staden.

 • Vogntog sperrar trafikken i Siljan

  Eit utanlandsk vogntog har mista kontrollen på svært glatt underlag i bakkane frå Holtesletta og ned mot Siljan sentrum og står på tvers og sperrer for annan trafikk. Politiet er på veg til staden. Veg trafikksentralen er varsla.

 • Forsinket søppeltømming

  Stort snøfall, slaps og is gjør tømmingen av avfallsdunker ekstra tung og vanskelig, melder Renovasjon i Grenland. Det kan bli noen forsinkelser, og de ber folk være tålmodige. Renovatørene kommer så snart de kan.