NRK Meny
Normal

Elever fant kamera i jentedusjen

Politiet etterforsker saken, etter at et kamera ble funnet i jentedusjen på Skien videregående skole. – Jeg er sjokkert, sier elevrådsleder Andrine Bro til NRK.

Elevene ved Skien videregående skole er sjokkerte etter at det ble oppdaget et kamera i jentegarderoben.

Det var her, i jentegarderoben på Skien videregående skole at kameraet ble funnet. Det gjør både elever og rektor opprørte.

Kameraet ble funnet, og var kamuflert som en svart plastikk-knagg i jentegarderoben torsdag formiddag. Det var VG som først omtalte saken.

Andrine Bro

Andrine Bro syns det er sjokkerende at det er funnet et kamera i jentegarderoben, og at det er en trist start på juleferien.

Foto: Privat

To jenter oppdaget at det blinket grønt fra et lys i dusjen, når de tok av håndkleet. Det fikk dem til å reagere og rive ned knaggen.

– Dette er veldig sjokkerende og trist, sier elevrådsleder Andrine Bro ved Skien videregående skole.

Hverken hun eller de andre elevene skjønner hvordan dette har vært mulig. Og de sitter igjen med mange spørsmål, som hvor lenge kameraet har befunnet seg der, og om vedkommende kan ha vært der nede og hentet filer.

Lei start på ferien

– Det er ikke moro å starte juleferien på den måten. I morgen er siste skoledag, det blir garantert ikke gøy for meg å holde tale på vegne av elevrådet når dette er temaet som alle er opptatt av.

Hun sier hun tenker på hvor mange som bruker dusjen hver dag.

– Hva vet dere om dette kameraet?

– Det eneste vi vet er at det ikke er et online-kamera, men at man fysisk må hente ut bildene fra kameraet, sier elevrådslederen.

Rektor ser alvorlig på saken

Rektor ved skolen, Lill Harriet Koi, sier at skolen er interessert i tips i saken.

– Jeg syns selvsagt dette er veldig alvorlig. De to jentene kom umiddelbart til mitt kontor etter oppdagelsen. Vi besluttet å gå direkte til politiet til saken, og leverte materialet fra oss uten å ha sett noe på det.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Lill Harriet Koi

Rektor ved Skien videregående skole Lill Harriet Koi ser svært alvorlig på hendelsen. Hun ber om tips fra alle som kan ha nyttig informasjon.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Hun sier som elevrådslederen at hun har fått tilbakemeldinger på at elevene er engstelige.

– Elevene er bekymret for at materialet er spredt. Ut fra tilbakemeldingene vi har fått fra politiet så langt, er det imidlertid ingenting som tyder på at det har vært en online overføring.

Hun vet foreløpig ingenting om hvem som kan stå bak, men forteller at de vil nå være på vakt, i tilfelle det kan finnes flere kameraer.

– Denne hendelser får noen bjeller til å ringe hos oss, at vi må være ekstra oppmerksomme på andre objekter.

Politiet i Telemark bekrefter til NRK torsdag kveld at de nå vil vie tid til saken.

– Vi har beslaglagt det aktuelle kameraet, og vi vil starte tekniske undersøkelser i morgen. Når de er gjort, så vil vi vurdere hva vi vil gjøre videre i saken, sier Lill Kristin Nilsen i Telemark politidistrikt.

 • Kjørte dobbelt så fort

  En bilfører i Skien fikk førerkortet beslaglagt og er anmeldt etter å ha kjørt i 79 km i timen i en 40-sone på Ulefossveien. Politiet stoppet føreren klokka 17.10.

 • Nesbø fjerna som produsent

  Forfatter Jo Nesbø står ikke lenger oppført som produsent av «Snømannen», skriver VG. Sammen med agenten Niclas Salomonsson ble navnene fjerna som produsenter fra filmdatabasen IMDb. Filmen er blant annet filmet på Rjukan, men har fått dårlige kritikker.

  Snømannen
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Felles legevakt bør ligge i Skien

  Det mener det politiske flertallet i hovedutvalg for helse og velferd i Skien, skriver Varden. Flertallet mener også en felles legevakt for Stor-Grenland bør ligge - om ikke akkurat der dagens legevakt er, men ved Sykehuset Telemark i Skien.

  Telemark sykehus
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Byggebransjen i vekst

  Byggebransjen i Telemark har hatt en solid vekst.
  Det viser tall SSB har lagt ut for 3. termin i år. Omsetninga innenfor byggebransjen har økt med 13 prosent sammenligna med samme periode i fjor. Det tilsvarer 250 millioner kroner.

  Byggebransjen
  Foto: HENNING TVEITO / NRK