NRK Meny
Normal

E18 blir forsinket

E18 gjennom Bamble i Telemark blir ytterligere forsinket. Oppstarten blir ikke før i 2017.

E18 i Bamble.

NY FORSINKELSE: Ferdigstillelsen E18 gjennom Bamble blir nok en gang utsatt.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Ordfører Hallgeir Kjeldal orienterte torsdag politikerne i Bamble at han hadde fått informasjon om at E18 blir forsinket, skriver TA.

Årsaken er at Stortinget ennå ikke har godkjent planen om å bomfinansiere den nye Europavegen,

Vidar Tellefsen

Vidar Tellefsen i Aksjonsgruppa for en sikrere E18 er oppgitt over nok en utsettelse.

Foto: Picasa 2.7 / NRK

– Det er mange frister som ikke har blitt holdt når det gjelder denne strekningen. Vi som har jobbet med dette har jo hele tiden fått høre at vegen skulle være ferdig i 2017. Det er flere politikere på Stortinget som har gått høyt ut når det gjelder denne vegen, så de bør synliggjøre og fortelle oss politikere hvorfor dette tar så lang tid, sier ordfører Hallgeir Kjeldal til NRK.

Det er vegselskapet Nye Veier AS som skal bygge veien.

– Vi må ha en godkjent stortingsproposisjon om bompengefinansiering og det foreligger ikke for denne strekningen i dag, sier administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland.

– Helt tragisk

Vidar Tellefsen i aksjonsgruppa for en sikrere E18, kaller utsettelsen for en tragedie.

– Dette er helt tragisk. Vi har siganlisert helt siden i sommer at vi fryktet en utsettelse. Nå frykter jeg det kan skje nye, store ulykker på denne strekningen, sier han.

Ifølge tall fra aksjonsgruppa har 41 mennesker omkommet på strekningen siden 2007. 90 er blitt hardt skadd og 650 lettere skadd.

– Skal vi leve med denne vegen her i fire til fem år til, er jeg redd for nye store dødsulykker, sier Tellefsen.

Trafikkaksjon

Dette er lastebilen Aksjonsgruppa for en sikrere E18 har hatt stående ved strekningen gjennom Bamble i Telemark. Nå skal lastebilen ut igjen på ny.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

Setter ut lastebilen på ny

Tidligere har Aksjonsgruppa for en sikrere E18 hatt en lastebil stående på strekningen. På lastebilen har gruppa tegnet ned et kors for hvert dødsfall på strekningen. Nå vil de sette ut lastebilen på nytt.

– Vi har jobbet i ti år for å fokus på denne vegen. Nå setter vi lastebilen ut igjen på E18 med alle korsene på. Og nå må vi føye til sju nye kors siden sist den sto der til skrekk og advarsel, sier Tellefsen.

Dødsulykke ved Bakkevann i Bamble

Strekningen gjennom Bamble i Telemark har vært preget av dødsulykker. Her fra en dødsulykke ved Bakkevann i april 2011.

Foto: Aksjon E18