NRK Meny
Normal

E18 blir forsinket

E18 gjennom Bamble i Telemark blir ytterligere forsinket. Oppstarten blir ikke før i 2017.

E18 i Bamble.

NY FORSINKELSE: Ferdigstillelsen E18 gjennom Bamble blir nok en gang utsatt.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Ordfører Hallgeir Kjeldal orienterte torsdag politikerne i Bamble at han hadde fått informasjon om at E18 blir forsinket, skriver TA.

Årsaken er at Stortinget ennå ikke har godkjent planen om å bomfinansiere den nye Europavegen,

Vidar Tellefsen

Vidar Tellefsen i Aksjonsgruppa for en sikrere E18 er oppgitt over nok en utsettelse.

Foto: Picasa 2.7 / NRK

– Det er mange frister som ikke har blitt holdt når det gjelder denne strekningen. Vi som har jobbet med dette har jo hele tiden fått høre at vegen skulle være ferdig i 2017. Det er flere politikere på Stortinget som har gått høyt ut når det gjelder denne vegen, så de bør synliggjøre og fortelle oss politikere hvorfor dette tar så lang tid, sier ordfører Hallgeir Kjeldal til NRK.

Det er vegselskapet Nye Veier AS som skal bygge veien.

– Vi må ha en godkjent stortingsproposisjon om bompengefinansiering og det foreligger ikke for denne strekningen i dag, sier administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland.

– Helt tragisk

Vidar Tellefsen i aksjonsgruppa for en sikrere E18, kaller utsettelsen for en tragedie.

– Dette er helt tragisk. Vi har siganlisert helt siden i sommer at vi fryktet en utsettelse. Nå frykter jeg det kan skje nye, store ulykker på denne strekningen, sier han.

Ifølge tall fra aksjonsgruppa har 41 mennesker omkommet på strekningen siden 2007. 90 er blitt hardt skadd og 650 lettere skadd.

– Skal vi leve med denne vegen her i fire til fem år til, er jeg redd for nye store dødsulykker, sier Tellefsen.

Trafikkaksjon

Dette er lastebilen Aksjonsgruppa for en sikrere E18 har hatt stående ved strekningen gjennom Bamble i Telemark. Nå skal lastebilen ut igjen på ny.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

Setter ut lastebilen på ny

Tidligere har Aksjonsgruppa for en sikrere E18 hatt en lastebil stående på strekningen. På lastebilen har gruppa tegnet ned et kors for hvert dødsfall på strekningen. Nå vil de sette ut lastebilen på nytt.

– Vi har jobbet i ti år for å fokus på denne vegen. Nå setter vi lastebilen ut igjen på E18 med alle korsene på. Og nå må vi føye til sju nye kors siden sist den sto der til skrekk og advarsel, sier Tellefsen.

Dødsulykke ved Bakkevann i Bamble

Strekningen gjennom Bamble i Telemark har vært preget av dødsulykker. Her fra en dødsulykke ved Bakkevann i april 2011.

Foto: Aksjon E18
 • Knivran i Porsgrunn

  Vitus apotek i Jernbanegata i Porsgrunn er ranet av en person som truet de ansatte med kniv. Store politistyrker søker etter gjerningspersonen, og politiet ber om tips fra vitner som kan ha sett gjerningspersonen løpe fra stedet.

  Ran av Vitus apotek i Porsgrunn
  Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK
 • NRK vil bli i Porsgrunn

  NRK Telemark skal flytte fra Borgeåsen, og etablere seg på nytt i Porsgrunn. Eiendommen på Borgeåsen vil bli solgt, og NRK vil nå gå ut i markedet og søke etter nye lokaler sentrumsnært i Porsgrunn kommune. – Vi ser for oss økt regionalt samarbeid i åra framover, og Porsgrunns sentrale beliggenhet med gode kommunikasjonsmuligheter, er bakgrunnen for at vi velger å reetablere oss her, sier regionredaktør Heidi Pleym.

  Heidi Pleym
  Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK
 • Forbanna

  Bård Hoksrud støtter Sylvi Listhaug på sosiale medier. – Jeg er forbanna over opposisjonens herjinger mot Listhaug, og har klare meninger om flere i opposisjonen og KrF, men lar det være nå, sier Hoksrud.

  Bård Hoksrud
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Glad Listhaug trekker seg

  Leder av justiskomiteen på Stortinget, Lene Vågslid, er glad Listhaug trekker seg. – Vi kan ikke ha en justisminister som nører opp under farlige hatefulle ytringer, sier Vågslid. Hun forventer at den neste justisministeren vil jobbe mot ekstreme holdninger.

  Lene Vågslid.
  Foto: John-André Samuelsen / NRK