NRK Meny
Normal

Dyrskun trår til for flyktningene

SELJORD (NRK): Dyrskun i Seljord gir 88 000 kroner til Telemark Røde Kors og flyktningkatastrofen. – Det er en krone per besøkende i fjor, sier markedssjef Yvonne Eilefstjønn.

Yvonne Eilefstjønn og Stine Brekka Skoland

FIKK SJEKK: Markedssjef for Dyrskun, Yvonne Eilefstjønn, overleverte sjekken på 88 000 kroner til assisterende daglig leder i Telemark Røde Kors, Stine Brekka Skoland, i dag.

Foto: Britt Boyesen / NRK

Eilefstjønn sier det var med stor glede at de i dag ga pengene til Røde Kors.

Vil bidra mer

I samarbeid med organisasjonen starter Dyrskun også innsamling på nettet.

– Vi har i dag opprettet en digital bøsse. Der kan folk gi penger, enten ved å gå inn på Dyrskuns hjemmesider eller Telemark Røde Kors' hjemmesider, sier hun.

I tillegg er det satt opp bøsser ved alle billettlukene på Dyrskun som vil stå der hele helgen.

– Her er det derfor gode muligheter for dem som ønsker å gi, sier Eilefstjønn.

– Hva håper dere at denne innsamlingen skal bidra til?

– Vi samler opp mot 90 000 mennesker i løpet av tre dager, og da ser vi en mulighet til å gi et kjempeviktig bidrag til den prekære situasjonen vi har nå, sier hun.

– Helt fantastisk

Stine Brekka Skoland, som er assisterende daglig leder i Telemark Røde Kors, tok i dag imot sjekken på 88 000 kroner.

– Det er helt fantastisk. Vi er helt overveldet. At Dyrskun, som er et så stort arrangement, viser det initiativet de gjør, bidrar veldig til at vi kan fortsette å gjøre den jobben som gjøres med tanke på flyktningene i Middelhavet og her hjemme, sier hun.

Folk som har lyst til å være bøssebærere på Dyrskun kan melde seg til Telemark Røde Kors.

  • Hund påkjørt i Skien

    Politiet har mottatt melding om en hund som skal ha blitt påkjørt på Håvundvegen. Hunden løp videre, men skal være skadet. Politipatrulje leter nå etter hunden som skal være hvit og brunflekket med kort pels.

  • Vogntog berga på Grønliheia

    Vogntoget, som i dag har stått fast på E134 på Grønliheia, har kome seg laus. Vegen er no open i begge køyrebanar, melder Statens vegvesen.

  • Slår sammen skattekontor

    Kommunestyret i Drangedal har vedtatt å etablere en felles skatteoppkreverfunksjon for Drangedal og Kragerø. Politikerne ønsker at det skal være en kontordag i Drangedal i uka. Etableringen skjer så fort det lar seg gjøre.