NRK Meny
Normal

Dumper prisene på Tyrkia-reiser

Prisen på reiser til Tyrkia har blitt halvert de siste seks månedene. – De siste dagene har det blitt enda billigere, sier Andre Braathen i Startour.

Syden

LITE TURISTER: Til tross for at prisene har gått ned, er det færre turister enn før.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Tyrkia har lenge vært et populært og billig reisemål for nordmenn. Etter mye uro i landet den siste tiden, melder flere reiseoperatører at de nå kutter prisene.

– Etterspørselen har gått ned, og det samme gjør da prisene, sier Andre Braathen, Country Manager i Startour.

Han mener terroren som har rammet landet definitivt er en faktor, men både Startour og Ving melder om nesten 50 % avslag på prisen det siste halve året.

Stor skepsis

Reisekonsulent, Carine Gaustad i Bennet reisebyrå sier det er vanskeligere å selge reiser til Tyrkia nå enn tidligere.

TURKEY-BLAST/

Over 40 personer ble drept og mer enn 100 såret da terrorister begynte å skyte på flyplassen i Istanbul.

Foto: MURAD SEZER / Reuters

– Folk er klar over urolighetene, og da velger de heller å feriere andre steder, sier hun.

Gaustad foreslår reisemålet sammen med andre populære feriesteder som Mallorca og Hellas, men merker at folk er nølende.

– Jeg foreslår alltid flere alternativer, og da er det ofte slik at Tyrkia blir valgt bort. Mer enn 90 % av de jeg snakker med, ønsker ikke å reise ned dit.

Braathen forteller allikevel at de siste ukene har de hatt en del bestillinger av feriereiser til Tyrkia.

– Tyrkia har de beste prisene og tilgjengeligheten når det gjelder hotell. Vi har hatt en god oppsving de siste ukene, men nå har det forståelig gått litt ned, sier han.

Været er viktigere

Tonje Løkaas Fossum, Markeds- og kommunikasjonsdirektør i Ving, bekrefter også at det har vært en halvering av antall reiser til Tyrkia. Likevel mener hun folk er mer opptatt av sommerværet, enn at det er uro i verden.

Tonje Løkaas Fossum, Markeds- og kommunikasjonsdirektør.

Tonje Løkaas Fossum i Ving erfarer at folk glømmer lett når det skjer noe dramatisk.

Foto: Ving

– Det er klart at vi blir berørt av at det skjer grusomme ting, men jeg tror folk glemmer lett. De fokuserer nok mer på sol og varme. Er det regn hjemme, reiser vi sydover, sier hun.

Fossum sier at de likevel har hatt flere avbestillinger enn bestillinger til Tyrkia de siste dagene.

 • Bilbrann i skien

  En bil tok i natt fyr ved avkjøringen til Svanstul ved Valebøvegen i Skien. Brannen startet i motorrommet under kjøring. Ingen personer kom til skade etter bilbrannen.

 • Kjørt til legevakt etter vold

  En mann begynnelsen av 20-årene utøvde i natt vold mot en jevnaldrende kvinne. Kvinnen fikk slått ut en tann og fikk hevelser i ansiktet. Mannen er pågrepet av politiet. Politiet kjørte kvinnen til legevakten.

 • Ingen mistenkte i saken

  Politiet jobber fortsatt med å finne gjerningspersonene bak ransforsøket på urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag. Politiet opplyser til NRK at de ikke har pågrepet noen for forholdet, og har heller ingen mistenkte så langt.

 • Bilskiltet stjålet i Oslo i natt

  Bilskiltet på fluktbilen som ble brukt, etter at to menn forsøkte å slå inn døra med en øks hos Urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag, ble stjålet i Oslo i natt. Det melder Varden. Det er fortatt ingen som er siktet for forholdet.