NRK Meny
Normal

Dumper prisene på Tyrkia-reiser

Prisen på reiser til Tyrkia har blitt halvert de siste seks månedene. – De siste dagene har det blitt enda billigere, sier Andre Braathen i Startour.

Syden

LITE TURISTER: Til tross for at prisene har gått ned, er det færre turister enn før.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Tyrkia har lenge vært et populært og billig reisemål for nordmenn. Etter mye uro i landet den siste tiden, melder flere reiseoperatører at de nå kutter prisene.

– Etterspørselen har gått ned, og det samme gjør da prisene, sier Andre Braathen, Country Manager i Startour.

Han mener terroren som har rammet landet definitivt er en faktor, men både Startour og Ving melder om nesten 50 % avslag på prisen det siste halve året.

Stor skepsis

Reisekonsulent, Carine Gaustad i Bennet reisebyrå sier det er vanskeligere å selge reiser til Tyrkia nå enn tidligere.

TURKEY-BLAST/

Over 40 personer ble drept og mer enn 100 såret da terrorister begynte å skyte på flyplassen i Istanbul.

Foto: MURAD SEZER / Reuters

– Folk er klar over urolighetene, og da velger de heller å feriere andre steder, sier hun.

Gaustad foreslår reisemålet sammen med andre populære feriesteder som Mallorca og Hellas, men merker at folk er nølende.

– Jeg foreslår alltid flere alternativer, og da er det ofte slik at Tyrkia blir valgt bort. Mer enn 90 % av de jeg snakker med, ønsker ikke å reise ned dit.

Braathen forteller allikevel at de siste ukene har de hatt en del bestillinger av feriereiser til Tyrkia.

– Tyrkia har de beste prisene og tilgjengeligheten når det gjelder hotell. Vi har hatt en god oppsving de siste ukene, men nå har det forståelig gått litt ned, sier han.

Været er viktigere

Tonje Løkaas Fossum, Markeds- og kommunikasjonsdirektør i Ving, bekrefter også at det har vært en halvering av antall reiser til Tyrkia. Likevel mener hun folk er mer opptatt av sommerværet, enn at det er uro i verden.

Tonje Løkaas Fossum, Markeds- og kommunikasjonsdirektør.

Tonje Løkaas Fossum i Ving erfarer at folk glømmer lett når det skjer noe dramatisk.

Foto: Ving

– Det er klart at vi blir berørt av at det skjer grusomme ting, men jeg tror folk glemmer lett. De fokuserer nok mer på sol og varme. Er det regn hjemme, reiser vi sydover, sier hun.

Fossum sier at de likevel har hatt flere avbestillinger enn bestillinger til Tyrkia de siste dagene.

 • Vil flytte trafikken inn til Skien

  Nye leilighetsbygninger mot vannet og flytting av hovedtrafikken inn til byen, er grep som kan gjøre Skien mer attraktiv, sier administrerende direktør Petter Falkgård Andersen i R8 Group. Nå ser de blant annet på mulighetene for å fjerne EPA-brua.

  Petter Falkgård Andersen
  Foto: Katrine Rohde Johannessen / NRK
 • Barnas stortingsrepresentant

  Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) og Geir Jørgen Bekkevold (KrF) blir barnas stortingsrepresentanter. På oppdrag fra barneombudet har alle partiene pekt ut hver sin representant. De får et særlig ansvar for å se politikken med "barnebrillene" på.

  Åslaug Sem-Jacobsen på Stortinget
  Foto: Ragne Borge Lysaker
 • Omtales som villdyr

  Politiet vurderer fremdeles å avlive hunden, som fredag gikk til angrep på en 3 år gammel gutt i en barnehage i Skien. Hunden omtales av eksperter som et villdyr. Inntil videre er den på kennelen til Magne Henne. Han mener rasen ikke skulle vært her i landet.

 • Kåra til årets folkemusikar

  Folkemusikaren Anders Røine busett i Bø fekk i helga prisen " Årets Folkemusiker" på Folkelarm i Oslo, skriv Varden. I tillegg fekk Anne Hytta soloprisen for sitt hardingfelespel på hennar nye album "Strimur".