NRK Meny
Normal

Drømmer om bil

Noen sørger for at drømmene går i oppfyllelse.

Bilstyling
Foto: Anette Westgård / NRK

Egen bilbutikk er for mange den store guttedrømmen.

Kim Andre og Marius Moen i Porsgrunn sørget for at drømmen gikk i oppfyllelse, de startet sin egen butikk.

- Det startet som en hobby, vi skrudde på biler og likte det. En dag fant vi ut at vi skulle starte en klubb for venner, som vi kalte Bad Ass Customs.

Mye kan forandres

Da startet fantasien om å starte egen butikk for de to brødrene. Og 21 og 18 år gamle startet de to brødrene egen bilbutikk. Gutta styler og tuner bilene.

Styling er kosmetiske forandringer for å gjøre bilen tøffere. Mens tuning er mer omfattende og forandrer kjøreegenskapene.

Den typiske kunden regner de med er mellom 18 og 30 år, som har interesse og tid til å gjøre ting med bilen. Men selvfølgelig er butikken åpen for alle.

Når de får inn en bil, sjekker de bil og årsmodell opp hva som er mulig å få tak i på bilen. Deretter får kunden velge det han synes er fint.

- Innvendig kan man få sportsseter, for eksempel. Håndbrekket, rattet og mattene kan byttes ut.

Selv om gutta kjøper seg en helt ny bil, vil de gjøre forandringer på den.

- Uansett hva slags bil ville jeg bygd om interiøret og utvendig. Fordi det er ingen biler som er slik jeg vil ha dem.

 • Får nye jobber etter nedleggelse

  Alle de 8 ansatte fra Mandheimen har fått nye jobber i Tinn kommune. I dag fortalte rådmann Rune Lødøen at kommunestyret i Tinn har lyktes med å finne arbeid til alle som mister jobben på Mandheimen, det skriver Rjukan Arbeiderblad.

 • Nye Veier fastholder prioriteringer

  Strekningene E6 Ranheim - Åsen, E39 Kristiansand vest - Lyngdal vest og E18 Langangen - Dørdal skal bygges først. Det er gjort nye kost-nytteberegninger på alle Nye Veiers prosjekter. Dette tallunderlaget ligger til grunn, opplyser selskapet.

 • OBS-varsel nord i fylket

  Det er sendt ut nytt OBS-varsel for Telemark. OBS-varselet gjelder tirsdag morgen og formiddag. Det er det fare for regn som fryser på bakken nord fylket. Det kan derfor bli veldig glatt på veiene.

 • The Hooters til Wrightegaarden

  The Hooters kommer til Wrightegaarden i sommer. Bandet står blant annet bak klassikeren "500 miles". Onsdag 11. juli 2018 kommer de til Wrightegaarden.

  The Hooters
  Foto: Jan Klug-Offermann