NRK Meny
Normal

Drøfter videre samarbeid

Styret i Sykehuset Vestfold og Sykehuset Telemark vil fortsette drøftingen om en framtidig samarbeidsmodell.

Sykehuset i Vestfold, Larvik
Foto: Sykehuset i Larvik

Sykehusene i Vestfold og Telemark og Psykiatrien i Vestfold bør inngå en dialog om hvordan et videre samarbeid og organisasjonsmodell bør utformes.

Det vedtok styret for Sykehuset i Vestfold da de kom med en høringsuttalelse til Helse Sør-Øst i dag.

Mulig sammenslåing

Det vil med det første bli et fellesmøte for de to sykehusstyrene.

Styreleder for sykehuset Vestfold, Steinar Marthinsen, vil ikke si noe konkret om at det kan gå om en sammenslåing.

- Det har ikke vi tatt noen stilling til i dag, men vi har nå drøftet ulike sider ved dette, sier han.

- Til det beste for pasientene

Sykehusene vil nå se på en ny organisasjonsmodell.

- Skal vi få et sånt samarbeid til å fungere, må vi også se på hva slags organisasjonsstruktur det skal ha, slik at vi får effekt ut av de tiltakene som vi ønsker iverksette.

Marthinsen mener det er viktig å sette pasientene først.

- Vi har tøffe økonomiske rammer, og da må vi også se på hvordan vi kan gjøre det på en best mulig måte, til det beste for pasientene, sier han.

 • Tiltalt for knivstikking

  En 28-åring tiltalt for å ha gått løs på en 31 år gammel mann med kniv og hammer i Brevik. Hendelsen skjedde natt til 7. august. Den 31 år gamle mannen fikk alvorlige skader og ble fraktet til Oslo universitetssykehus, det melder TA.

 • Fotgjengar påkøyrd i fotgjengarfelt

  Det var ein mann på 48 år frå Porsgrunn som vart påkøyrd i eit fotgjengarfelt. Politiet har difor teke førarkortet frå den 86 år gamle mannen som køyrde bilen. Mannen som vart påkøyrd er ikkje ein syklist, slik politiet tidlegare meldte.

 • Øving i Ulefoss 19. oktober

  Torsdag 19. oktober blir det halde ei øving i samband med samvirkekurset for naudetatane i Telemark. Det vil bli utrykkingskøyring i og nær Ulefoss. Øvinga vil òg inkludere ein kanalbåt i området ved Valøya. Farga markør-røyk vil bli brukt.

 • Gjerpen slo Glassverket

  Gjerpen møtte Glassverket til bortekamp i Drammenshallen i kveld. Gjerpen vann 28–24. Etter kveldens kampar i Eliteserien i handball for kvinner ligg Gjerpen på sjuande plass på tabellen, medan Glassverket ligg på botnen.