NRK Meny
Normal

Premiehunder får bein å gå på

FYRESDAL (NRK): Folk fra hele verden ringer Mimmi Momrak for å få en gjeterhund.

Mimmi Momrak

WELSH CORGI CARDIGAN: Mimmi Momrak koser seg med hundene sine.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Bra! Flink jente, sier matmor til den ivrige tispa som svinser rundt på kjøkkenet. Det vrimler av hunder hjemme hos Mimmi Momrak.

Et nytt valpekull er snart klart for nye eiere. De er åtte uker gamle og skal ut i den store verden. Noen av dem kan havne langt unna den lille bygda i Vest-Telemark. En valp koster rundt 10.000 kroner. Det er ikke vanskelig å finne kjøpere til hunder med foreldre som har flere premier på stamtavla.

Hundeeieren trener de litt eldre firbeinte i lydighetsøvelser.

– Stå på to bein i stedet for å løpe etter pus, ler hun.

Stolt matmor

Welsh Corgi Cardigan

Dette er sølvgutten! Nemo imponerte dommerne i Birmingham.

Foto: Privat

Hundene fra oppdretterne i Kennel Cardigarden i Fyresdal er mer ettertrakta enn noen gang tidligere. Suksessen har bakgrunn i at en av hundene hennes fikk sølv i verdens mest berømte hundeutstilling Crufts i Birmingham i mars.

Momrak forteller at målet er å avle fram stadig bedre hunder. Derfor beholder hun en valp fra hvert kull. Den store samlinga med premier etter utallige utstillinger vitner om at hun har lyktes med avlsarbeidet.

Det glitrer stolt i øynene på matmor når hun snakker om den siste utstillingen i Birmingham. – Da måtte vi sprette champagnen.

Premier

Det har blitt mange premier så langt, og Mimmi Momrak satser på at det blir mange flere.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Vil børsnotere Fjordkraft

  Eigarane av Fjordkraft vurderer å børsnotere selskapet. Skagerak Energi er ein av eigarane, og saman med BKK og Statkraft ynskjer dei å leggje til rette for utvikling av selskapet gjennom ei børsnotering.

 • Norconsult til Seljord

  Rådgjevarfirmaet Norconsult etablerer seg i Seljord. Dette vil kunne gje 10 nye arbeidsplassar i løpet av neste år. Jonny Ødegård i Norconsult seier at Seljord er eit interessant område for rådgjeving, særleg innan vatn og avløp.

 • Røe Isaksen attende måndag

  Måndag er kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen frå Porsgrunn attende på jobb etter å ha vore ute i pappapermisjon. Partifellen Henrik Asheim i Høgre har vikariert for Røe Isaksen i ti veker.

  Torbjørn Røe Isaksen Torbjørn Røe Isaksen
  Foto: Berit Roald / NPK
 • Trailer står fast i Åmot

  Ein trailer har køyrt seg fast på E134 i Åmot i Vinje, ved avkøyringa mot Rauland. Eitt løp blir stengt i ein kort periode.