NRK Meny
Normal

Premiehunder får bein å gå på

FYRESDAL (NRK): Folk fra hele verden ringer Mimmi Momrak for å få en gjeterhund.

Mimmi Momrak

WELSH CORGI CARDIGAN: Mimmi Momrak koser seg med hundene sine.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Bra! Flink jente, sier matmor til den ivrige tispa som svinser rundt på kjøkkenet. Det vrimler av hunder hjemme hos Mimmi Momrak.

Et nytt valpekull er snart klart for nye eiere. De er åtte uker gamle og skal ut i den store verden. Noen av dem kan havne langt unna den lille bygda i Vest-Telemark. En valp koster rundt 10.000 kroner. Det er ikke vanskelig å finne kjøpere til hunder med foreldre som har flere premier på stamtavla.

Hundeeieren trener de litt eldre firbeinte i lydighetsøvelser.

– Stå på to bein i stedet for å løpe etter pus, ler hun.

Stolt matmor

Welsh Corgi Cardigan

Dette er sølvgutten! Nemo imponerte dommerne i Birmingham.

Foto: Privat

Hundene fra oppdretterne i Kennel Cardigarden i Fyresdal er mer ettertrakta enn noen gang tidligere. Suksessen har bakgrunn i at en av hundene hennes fikk sølv i verdens mest berømte hundeutstilling Crufts i Birmingham i mars.

Momrak forteller at målet er å avle fram stadig bedre hunder. Derfor beholder hun en valp fra hvert kull. Den store samlinga med premier etter utallige utstillinger vitner om at hun har lyktes med avlsarbeidet.

Det glitrer stolt i øynene på matmor når hun snakker om den siste utstillingen i Birmingham. – Da måtte vi sprette champagnen.

Premier

Det har blitt mange premier så langt, og Mimmi Momrak satser på at det blir mange flere.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Telemark Senterparti veks

  Telemark Senterparti auka medlemstalet til 845 medlemer i fjor. Det er femte året på rad at Telemark Senterparti aukar medlemstalet, opplyser fylkespartiet. Auken er størst i Vinje, der kommunepartiet fekk 23 nye medlemer.

 • Tok førarkortet frå 29-åring

  Politiet i Skien har teke førarkortet frå ein 29 år gamal mann frå Agder. 29-åringen køyrde bil i Skien sentrum utan å ha skrapa vindauga for snø og is. I fylgje politiet var det isfrie holet i frontruta på storleik med ei handflate.

 • Skagerak ber om hjelp

  Skagerak Energi brukar helikopter for å kartlegge feil på høgspentnettet etter snøfallet i går. Samstundes oppmodar selskapet kundar med feil på lågspentnettet om å melde frå, slik at selskapet også kan rette desse feila. Klokka 11 i dag hadde selskapet registrert 250 feil i Skien og Siljan.

 • Brøytebil fanga jente i snøhole

  Ei ni år gamal jente blei stengt inne i ei snøhole i Skien i går. Jenta leika i snøhola då ein brøytebil kom forbi og fylte opningen med snø. i fylgje politiet brukte foreldra 30 minuttar på å grave jenta fram.