NRK Meny
Normal

Premiehunder får bein å gå på

FYRESDAL (NRK): Folk fra hele verden ringer Mimmi Momrak for å få en gjeterhund.

Mimmi Momrak

WELSH CORGI CARDIGAN: Mimmi Momrak koser seg med hundene sine.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Bra! Flink jente, sier matmor til den ivrige tispa som svinser rundt på kjøkkenet. Det vrimler av hunder hjemme hos Mimmi Momrak.

Et nytt valpekull er snart klart for nye eiere. De er åtte uker gamle og skal ut i den store verden. Noen av dem kan havne langt unna den lille bygda i Vest-Telemark. En valp koster rundt 10.000 kroner. Det er ikke vanskelig å finne kjøpere til hunder med foreldre som har flere premier på stamtavla.

Hundeeieren trener de litt eldre firbeinte i lydighetsøvelser.

– Stå på to bein i stedet for å løpe etter pus, ler hun.

Stolt matmor

Welsh Corgi Cardigan

Dette er sølvgutten! Nemo imponerte dommerne i Birmingham.

Foto: Privat

Hundene fra oppdretterne i Kennel Cardigarden i Fyresdal er mer ettertrakta enn noen gang tidligere. Suksessen har bakgrunn i at en av hundene hennes fikk sølv i verdens mest berømte hundeutstilling Crufts i Birmingham i mars.

Momrak forteller at målet er å avle fram stadig bedre hunder. Derfor beholder hun en valp fra hvert kull. Den store samlinga med premier etter utallige utstillinger vitner om at hun har lyktes med avlsarbeidet.

Det glitrer stolt i øynene på matmor når hun snakker om den siste utstillingen i Birmingham. – Da måtte vi sprette champagnen.

Premier

Det har blitt mange premier så langt, og Mimmi Momrak satser på at det blir mange flere.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Utsetter åpning av Lilleelvkrysset

  Arbeidene ved Lilleelvkrysset i Porsgrunn vil ta lengre tid enn planlagt. Fylkesvei 32 ble stengt i mars i fjor og skulle etter planen bli åpnet igjen i juli. – Nå snakker vi om en åpning i september, sier prosjektleder Roar Gärtner til TA.

 • Her kan du se Østafjells 18.50:

  Østafjells 18:50
 • Fengsel for vald

  Ein mann i 60-åra er i Nedre Telemark tingrett dømt til 120 dagar fengsel for vald. Mannen slo ein drosjesjåfør fleire gonger i ansiktet, da drosjesjåføren heldt han att for å få betaling for turen.

 • Attvald som leiar i Senterkvinnene

  På Senterkvinnenes landsmøte på Kongsberg i helga, vart Beate Marie Dahl Eide frå Seljord attvald som leiar. Ho vart fyrste gong valt som leiar i Senterkvinnene i 2014, og møter fast med fulle rettar i Senterpartiets sentral- og landsstyre.

  Beate Marie Dahl Eide
  Foto: Hans Cosson-Eide / NRK