NRK Meny
Normal

Gjerpensjenter går for gull i drilling

Til helgen skal Gjerpens drillkorps til EM i drilling i Kroatia. 10 nasjoner skal kjempe om herder og ære. De går for gull.

Gjerpens drilljenter

Gjerpens drilljenter; Ida Marie Gløsmyr, Christine Berg-Hansen, Susann Bjerkseth, Vilde Rossvang, Siri Willumsen, Synne Skifjeld Bråten, Henriette Lid Gundersen, Ingrid Sandodden, Andrine Rossvang og Tuva Wollenberg.

Foto: Aija Haugsbakk / NRK

Vi er i en stor gymsal i Gjerpen. De 10 jentene i Gjerpen skolekorps trener intenst. Det er ikke fotball det gjelder det står om heder og ære når 10 nasjoner skal kjempe mot hverandre i Kroatia.

Drilljentene danser og marsjerer i takt over gulvet. Drillstavene kastes mange meter opp i luften for så å tas trygt imot igjen. Alt må stemme nå.

– Vi trener litt hjemme. Så har vi to dager trening i uka i tillegg til helgetrening. Jeg synes ikke det blir for mye trening for jeg synes det er så gøy, sier Henriette Lid Gundersen.

Fikk vist seg frem

– Jeg hadde en tre år eldre venninne som var veldig flink til å drille. Jeg stjal alltid staven hennes og da prøvde jeg litt og lærte av henne, sier Henriette.

I slutten av juni i år fikk gjerpensjentene vist seg frem under landsfestivalen i Trondheim. Der kvalifiserte blant andre Gjerpen skolekorps drilltropp seg til å representere Norge i Em i Kroatia 4-6 oktober.

Drilljentene er i aldersgruppen 11-18år og skal stille i den yngste klassen Parade Corps juvenile.

Veldig motiverte

– Vi er veldig motiverte, men også svært spente i forkant av mesterskapet i Kroatia. Vi støtter hverandre så godt vi kan, holder motet oppe og gir hverandre den nødvendige selvtilliten. Vi går for gull, sier Henriette.

– Hos oss i her i Gjerpen skolekorps er det kun jenter, men det finnes drillgutter også. Norge har faktisk en tre ganger verdensmester i drilling som for tiden befinner seg i Japan, forteller jentene.

– Dette blir en spennende og fin tur ikke bare for jentene men også for foreldrene og meg selv, sier trener Camilla Eriksrød.

  • Får tre millioner til forskning

    Overlege ved Sykehuset Telemark Håkon Tobro har fått tre millioner kroner til forskning på slagbehandling. Forskningsmidlene skal brukes over flere år, og målet er at de skal bidra til en bedre slagbehandling i distriktene.

  • Fått i seg røyk

    En voksen og et barn tas hånd om av helsepersonell etter å ha fått i seg røyk etter en brann ved Øvre Sølen i Porsgrunn.

  • CO₂-lagring blir prioritert i EU

    Statoils plan om CO₂-lagring under havbotnen på norsk sokkel har fått status som eit prioritert prosjekt i EU. Planen er å lagre CO₂ på same måte ved norske industrianlegg, slik som Norcem i Brevik og Yara på Herøya.