NRK Meny
Normal

Gjerpensjenter går for gull i drilling

Til helgen skal Gjerpens drillkorps til EM i drilling i Kroatia. 10 nasjoner skal kjempe om herder og ære. De går for gull.

Gjerpens drilljenter

Gjerpens drilljenter; Ida Marie Gløsmyr, Christine Berg-Hansen, Susann Bjerkseth, Vilde Rossvang, Siri Willumsen, Synne Skifjeld Bråten, Henriette Lid Gundersen, Ingrid Sandodden, Andrine Rossvang og Tuva Wollenberg.

Foto: Aija Haugsbakk / NRK

Vi er i en stor gymsal i Gjerpen. De 10 jentene i Gjerpen skolekorps trener intenst. Det er ikke fotball det gjelder det står om heder og ære når 10 nasjoner skal kjempe mot hverandre i Kroatia.

Drilljentene danser og marsjerer i takt over gulvet. Drillstavene kastes mange meter opp i luften for så å tas trygt imot igjen. Alt må stemme nå.

– Vi trener litt hjemme. Så har vi to dager trening i uka i tillegg til helgetrening. Jeg synes ikke det blir for mye trening for jeg synes det er så gøy, sier Henriette Lid Gundersen.

Fikk vist seg frem

– Jeg hadde en tre år eldre venninne som var veldig flink til å drille. Jeg stjal alltid staven hennes og da prøvde jeg litt og lærte av henne, sier Henriette.

I slutten av juni i år fikk gjerpensjentene vist seg frem under landsfestivalen i Trondheim. Der kvalifiserte blant andre Gjerpen skolekorps drilltropp seg til å representere Norge i Em i Kroatia 4-6 oktober.

Drilljentene er i aldersgruppen 11-18år og skal stille i den yngste klassen Parade Corps juvenile.

Veldig motiverte

– Vi er veldig motiverte, men også svært spente i forkant av mesterskapet i Kroatia. Vi støtter hverandre så godt vi kan, holder motet oppe og gir hverandre den nødvendige selvtilliten. Vi går for gull, sier Henriette.

– Hos oss i her i Gjerpen skolekorps er det kun jenter, men det finnes drillgutter også. Norge har faktisk en tre ganger verdensmester i drilling som for tiden befinner seg i Japan, forteller jentene.

– Dette blir en spennende og fin tur ikke bare for jentene men også for foreldrene og meg selv, sier trener Camilla Eriksrød.