– Han har fortalt hva han gjort og hvorfor det skjedde

En 36 år gammel rumensk mann som er siktet for drapet på Magne Sigmund Hanssen fra Skien, samtykket fredag til fire ukers varetektsfengsling.

Søk etter drept mann i Skienselva

Dykkere lette i Skienselva etter den savnede mannen i flere dager. Han ble funnet død 24. mai.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

36-åringen meldte seg tidligere denne uken til politiet og han skal ha innrømmet at han deltok da Magne Sigmund Hanssen (64) ble drept den 21. april i år, forklarer politiadvokat Jon Borgen ved Telemark politidistrikt.

– Mannen har fortalt seg om hva han har gjort og hvorfor dette skjedde, sier Borgen. Hensynet til etterforskningen gjør at Borgen ikke vil si noe mer om forklaringen.

Magne Sigmund Hanssen ble funnet i Gunneklevfjorden i Porsgrunn 24. mai i år. Da hadde politiet, dykkere og Røde Kors lett etter den savnede i Skienselva i flere dager.

Les også:

Advokat Jan Erik Granmo fra Skien er oppnevnt som forsvarer for 36-åringen.

– Selv forklarer han at drapet var en form for selvforsvar. Noen forklaring utover dette har han foreløpig ikke gitt, sier Granmo til NTB.

To menn siktet i saken

Fra før er en 30 år gammel rumensk mann siktet for drapet og varetektsfengslet.

– Vet politiet hvem som stod bak selve drapet?

– Politiet har avhørt de to siktede om det og vi har en formening om hva som har skjedd, men det er fortsatt tidlig i etterforskningen og jeg kan ikke kommentere noe nærmere om hva de enkelte har forklart, sier Borgen.

Skal være venner

Ifølge politiet er de to rumenerne venner. Den yngste var leietager i huset hos den avdøde, mens 36-åringen som ble varetektsfengslet fredag, skal bo et annet sted i Norge.

Ifølge Borgen kan det bli aktuelt med ytterligere pågripelser.

– Vi er tidlig i etterforskningen og vi utelukker ikke at flere kan bli siktet, sier Borgen.

Siktelsen går på forsettlig drap.

– Det er det foreløpig grunnlag for. Det er for tidlig å si om dette var planlagt eller ikke, sier Borgen til NRK.no.