NRK Meny
Normal

Drapssiktet svenske er utlevert

Politiet håper å få avhørt ham om drapet på en 26 år gammel småbarnsmor i løpet av helgen.

26 år gammel kvinne funnet drept på Grønkjær

Den drapssiktede ga politiet opplysninger som førte til at 26-åringen ble funnet.

Foto: Jens Marius Hammer / Telen

Mandag blir 45-åringen framstilt for varetektsfengsling.

Det er ennå ikke bestemt om politiet vil be om fire eller åtte ukers fengsling.

– Det er foreløpig usikkert om mannen ønsker å forklare seg for politiet, forteller politiadvokat Jon Borgen i Telemark politidistrikt til NRK.no.

Siktet for overlagt drap på ekssamboeren

Svensken er siktet for overlagt drap på sin tidligere samboer sist søndag. Hun ble funnet drept i ei hytte mellom Bø i Telemark og Notodden mandag formiddag.

45-åringen har tilstått at han drepte kvinnen. De hadde en sønn på 11 måneder som ble funnet i siktedes bil. Han ble arrestert utenfor Växsjö i Sverige klokken 03.20 natt til mandag og har vært i Sverige til nå.

Overleveringen skjedde utenfor Gøteborg, skriver NTB. Fredag ettermiddag kommer han til Skien.

– Vil høre hans forklaring

Det er advokat Bjørn Nærum som er oppnevnt som forsvarer for 45-åringen. Nærum har ennå ikke snakket med sin klient, men vil møte han så snart han kommer til Skien.

– Jeg vil prate med han og høre hvordan ting ligger an, og få hans forklaring både på hendelsen og få høre hans tanker rundt det, sier Nærum til NRK.no.

Politiet mener at den 45 år gamle mannen har planlagt drapet.

– Det er selvfølgelig noe som blir viktig å snakke om og høre om det stemmer og eventuelt i hvilken grad, og hva som er bakgrunnen for hvordan dette har kommet opp.

Forsvarsadvokat Bjørn Nærum

Bjørn Nærum er 45-åringens forsvarer. Han har foreløpig ikke snakket med sin klient. (arkivbilde)

Foto: NRK

 • Vannlekkasje i Skien

  Det er en stor vannlekkasje i Skien sentrum, skriver TA. En av hovedvannledningene i sentrum har gått i stykker og det vil ta flere timer å utbedre skadene. Vannet er koblet av og det er et område med mange kontorlokaler og få leiligheter som er ramma.

 • Vil ruste opp Lietorvet

  Bratsberg Næringseiendom vil ruste opp Lietorvet i Skien for 60 millioner kroner, skriver TA. Haavard Skare som er administrerende direktør i Bratsberg Næringseiendom, gleder seg til å revitalisere kjøpesenteret.

  Lietorvet, Skien
  Foto: Øystein Økter / NRK
 • Vant på poeng

  Kevin Melhus fra Skien vant sin tredje proffboksekamp på boksestevnet i Fritidsparken i Skien i går kveld. Melhus gikk seksr runder mot polske Darius Skop, og vant til slutt på poeng.

  Kevin Melhus
  Foto: Roald Marker / NRK
 • Havnet på jordet

  To personer fikk førerkortet sitt beslaglagt etter å ha kjørt ut på et jorde i Porsgrunn. Personene hadde tidligere på kvelden fått tilsnakk etter å ha sladdet i Porsgrunn sentrum.