NRK Meny
Normal

Drapssiktet rumener varetektsfengslet i Norge

Rumeneren, som i juni ble pågrepet i Østerrike for drapet på Magne Sigmund Hanssen i Telemark 2013, er utlevert til Norge.

Magne Sigmund Hanssen

FUNNET DREPT: Magne Sigmund Hanssen ble funnet dumpet og drept i Porsgrunn i mai 2013.

Foto: Scanpix/privat

Den 30 år gamle rumeneren er siktet for drapet på Magne Sigmund Hanssen (64), som ble funnet død i Gunneklevfjorden i Porsgrunn 23. mai 2013 etter å ha vært savnet i flere uker. Ifølge NTB har arbeidet med å få den 30 år gamle rumeneren utlevert pågått siden han ble pågrepet av østerriksk politi 13 juni

– Nå er det opp til riksadvokat å ta stilling til eventuell tiltale, sier Kjell Ove Ljosåk, jourhavende ved Telemark politidistrikt.

Det var i april 2013 at Magne Sigmund Hanssen ble utsatt for vold i eget hjem. Han døde som følge av volden, og ble dumpet i elven. Omkring en måned senere ble han funnet i elven i Porsgrunn.

Les også:

Hvor lang varetekstfengsling ber påtalemyndigheten om?

– Det er bedt om åtte uker, men om retten tar det til følge eller begrenser vet jeg ikke, sier Ljosåk.

Politiet vil nå se nærmere på saken.

– Vi har kontroll på han, så nå vil det bli startet etterforskning. Jeg har ikke oversikt over detaljene, men jeg regner med at det vil gi resultater, sier han.

To er dømt

Til sammen tre rumenske menn ble siktet for drapet. To av dem ble pågrepet, og senere dømt. Den ene soner en dom på 13 år for drap, mens den andre ble dømt for legemsbeskadigelse med døden til følge og fikk halvert dommen.

30-åringen, som ble pågrepet i Østerrike, reiste ut av Norge før politiet fikk tak i ham.

– Vi har avhørt ham i Romania, men rumenerne utleverer ikke egne borgere. Derfor kunne han ikke pågripes i Romania og fraktes hit. Men da han dro ut av Romania og til Østerrike, mistet han det vernet han hadde i hjemlandet, sa politiadvokat Jon Borgen til NRK for en uke siden.

Les også: