NRK Meny
Normal

Drapssiktet rumener pågrepet i Østerrike

En 30 år gammel rumener som er siktet for drapet på Magne Sigmund Hansen i Porsgrunn i 2013 er nå pågrepet i Østerrike.

Magne Sigmund Hanssen

FUNNET I ELVA: Magne Sigmund Hansen ble meldt savnet i april 2013. I slutten av mai, samme år, ble han funnet død i elva Porsgrunn.

Foto: Scanpix/privat

Det opplyser politiadvokat Jon Borgen til NRK.

– Rumeneren ble pågrepet i helgen, og sitter nå i fengsel i Østerrike. Vi vil begjære ham utlevert til Norge, sier Borgen.

Utsatt for vold og dumpet i elv

30-åringen er siktet for drap. Det var i april 2013 at Magne Sigmund Hanssen ble utsatt for vold i eget hjem. Han døde som følge av volden, og ble dumpet i elven. Omkring en måned senere ble han funnet i elven i Porsgrunn.

Tre rumenske menn ble siktet for drapet. To av dem ble pågrepet, og senere dømt. Den ene soner en dom på 13 år for drap, mens den andre ble dømt for legemsbeskadigelse med døden til følge og fikk halvert dommen.

30-åringen, som nå er pågrepet i Østerrike, reiste ut av Norge før politiet fikk tak i ham.

– Vi har avhørt ham i Romania, men rumenerne utleverer ikke egne borgere. Derfor kunne han ikke pågripes i Romania og fraktes hit. Men da han dro ut av Romania og til Østerrike, mistet han det vernet han hadde i hjemlandet, sier Borgen.

Håper på rettssak til høsten

– Hvor lang tid vil det ta å få ham til Norge nå?

– Hvis vedkommende samtykker kan dette går kjapt, kanskje bare et par dager. Men hvis han ikke samtykker må dette behandles i flere instanser, og da kan det ta tid å få ham hit, sier Borgen.

Politiadvokaten sier videre at han håper det er mulig å få saken opp for retten i løpet av høsten.

– Han er fortsatt siktet for drap. Nå skal statsadvokaten vurdere saken videre, sier han.

 • Notoddens kamp avlyst

  Notoddens treningskamp mot Åsane er avlyst grunnet sykdom i troppen og overvann på banen. Hele ni spillere er blitt syke. Kampen skulle egentlig startet klokken 16 i ettermiddag,

 • To mistet førerkortet

  To bilførere mistet førerkortet og 25 fikk bot i en laserkontroll Utrykningspolitiet gjennomførte i Mæl i Tinn søndag. Høyeste hastighet ble målt til 105 kilometer i timen i 60-sonen.

 • KrF-topp: – Visste det kunne komme

  KrF-topp Geir Bekkevold sier til VG at de visste at Erna Solberg ville sette hardt mot hardt i Listhaug-saken. Bekkevold sier at dette er et av flere alternative utfall som partiet har forberedt seg på å måtte ta stilling til på landsstyremøtet mandag.

  Geir Bekkevold
  Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix
 • Kaldt i Sør-Norge i natt

  Laster Twitter-innhold