NRK Meny
Normal

Drapssiktet avviser ikke samboerens tilståelse

Den drapssiktede kvinnen (31) avviser ikke samboerens forklaring, opplyser kvinnens advokat.

Drapssak Skien

Politiet sperret mandag av leiligheten til de to som nå er siktet for drap i Skien.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Bjørn Nærum

Bjørn Nærum er advokat for den siktede kvinnen (31).

Foto: Lars Hansen / NRK

– Nei, foreløpig er det verken det ene eller det andre. Det han gjør (red.anm. den siktede mannen) er både å fortelle hva han skal ha gjort, men han sier også ting som hun skal ha gjort, sier kvinnens advokat, Bjørn Nærum til NRK.

Nærum har møtt sin klient onsdag ettermiddag.

– Det er ganske alvorlige og viktige ting som kommer fram fra samboeren, og det er jo ting hun må ta til seg og tenke på, sier Nærum.

Hevder samboeren drepte moren

Den siktede mannen (34) har tilstått å ha fraktet og dumpet liket av Kari Grønnestad. Mannen har forklart at den 31-årige samboeren drepte moren og at han var med på å dumpe et hundebur med liket i Skienselva.

– Det er et kraftig vitnemål fra samboeren som går mot henne, så det er jo en styrking av det hun har vært siktet for, sier Nærum til NRK.

I tillegg til medvirkning til legemsbeskadigelse, er mannen nå siktet for å ha forlatt noen i hjelpeløs tilstand. 34-åringen blir framstilt for ny varetektsfengsling fredag.

Tirsdag ble den siktede kvinnen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, samt medieforbud. Kvinnen skal avhøres av politiet torsdag.

– Ikke et A4-forhold

Den siktede kvinnen har fortalt advokaten sin at hun hadde et greit forhold til moren.

– Det har ikke vært et helt vanlig A4-forhold mellom mor og datter. Men jeg har forstått det slik at mor har vært en god del på besøk, og at det sånn sett var et greit forhold, sier Nærum.

Søk etter død kvinne i Skienselva

Politiet fant et hundebur i Skienselva tirsdag kveld. Det viste seg at det var levninger av et menneske i buret. Politiet undersøker nå om det er levninger av Kari Grønnestad som er funnet.

Foto: Stine Hansen Bakkebø / NRK