NRK Meny
Normal

Drapssiktet avhøres om anabole steroider

Notoddenmannen som er siktet for å ha drept en 42 år gammel mann på Maxbo på Notodden forrige lørdag, skal inn til nye avhør til uka. Politiet vil forsøke å kartlegge mannens bruk av anabole steroider.

Advokat Borgar Veiding

Advokat Borgar Veiding sier politiet ønsker å finne ut av hans klient sin bruk av anabole steroider.

Foto: Roald Marker / NRK

Det er 23-åringens forsvarer, advokat Borgar Veiding som opplyser dette til NRK.

Veiding har hatt flere samtaler med sin klient de siste dagene, og han erkjenner å ha begått drapet og han sier også at han husker hva som skjedde.

Steroider kan utløse vold

Til uka skal han inn til nye avhør, og da vil politiet blant annet få mannen til å utdype bruken av anabole steroider sier forsvareren.

– Det er klart at det er viktig for politiet å finne ut bruken av disse muskelbyggende stoffene. Fra den medisinske litteraturen er det kjent at anabole steroider blant annet kan føre til kraftig aggresjon som igjen kan utløse vold.

–Bruken av disse stoffene er en del av bakgrunnshistorien i denne saken. Og jeg forstår at politiet vil finne ut hvilken betydning inntaket av disse stoffene hadde for det som skjedde, sier Borgar Veiding.

Motivet er mer sammensatt

Etter at mannen er observert av en psykiater, skal han nå gjennom en grundigere psykiatrisk undersøkelse. Og det er ventet at 23-åringens bruk av blant annet anabole steroider blir en del av undersøkelsen.

Borgar Veiding sier at politiet i avhørene til uka trolig vil gå nærmere inn på hendelsesforløpet.

Tidligere har både politiet og advokat Veiding opplyst til NRK at penger ikke var motiv for drapet. Derimot mener politiet at avdøde advarte 23-åringen mot å vise grove volds- og drapsfilmer. Og at dette resulterte i at siktede mistet besinnelsen og drepte den 42 år gamle mannen.

Har avhørt en rekke vitner

– Er det andre motiv som også har kommet fram i mannens forklaringer hittil?

– Det er klart at motivet er mer sammensatt, men det ønsker jeg ikke og kan heller ikke gå nærmere inn på, sier Borgar Veiding.

Politiet har hittil avhørt en rekke vitner med tilknytning både til avdøde og den siktede Notoddenmannen.

Hva som har kommet ut av disse avhørene vil politiet ikke ut med fordi det er en viktig del av etterforskningen