Drangedøler vil til legevakta i Skien

Kragerø har akkurat åpnet ny legevakt for Kragerø og Drangedal. Men Drangedølene vil til legevakta i Skien.

Legevakt

VIL TIL SKIEN: I Drangedal mener legene det vil være bedre for pasientene om Drangedal samarbeidet med legevakta i Skien.

Foto: Britt Boyesen / NRK

Lege Lise Marita Moen i Drangedal skriver i et brev til fylkeslegen at det er bedre for Drangedal å bruke legevakta i Skien i stedet for å kjøre en omvei til Kragerø:

«Jeg vil be om å få gjort mine legevakter på legevakten i Skien for å kunne jobbe i et faglig miljø som har god kvalitet, dyktig medisinsk ansvarlig leder, gir god opplæring og veiledning, kunne utføre kontinuitet og mengdepraktisering i mine legevakter. Opplæring på legevakten beliggende i Kragerø er også elendig for nytilsatte»

I brevet skriver hun også:

«For befolkningen i Drangedal, som består av et større sentrum og utkanter Tørdal, Bostrak og Kjosen, så er nærheten til Skien et bedre alternativ for pasienten som trenger øyeblikkelig hjelp, enn å utføre en stor omvei til Kragerø.»

Kragerø sykehus

NYE LOKALER: Legevakt for Kragerø og Drangedal har flyttet inn i nye lokaler i sykehuset.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Kan ikke ta legevakter i Skien

Den nye legevakta i Kragerø åpnet for noen dager siden. Og opplæringen av nytilsatte kommer da til å bli bedre, sier kommunelege Ivar Andreas Skogvold.

Han sier også at enhver lege som jobber i Drangedal må ta legevaktturnus i kommunen, og avviser dermed at hun kan ta vakter i Skien i stedet.

– Samarbeidet med Drangedal om en felles legevakt kommer også til å vare ved, sier han.

Tor Peder Lohne

Ordfører, Tor Peder Lohne, i Drangedal sier det er flere leger i Drangedal som mener det samme.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Ordfører i Drangedal Tor Peder Lohne støtter forslaget fra lege Lise Marita Moen.

– Ja, det er det flere i befolkningen som mener. Hovedgrunnen er at ikke er alle typer behandlinger kan utføres i Kragerø. Mange pasienter får ekstra reisevei, og det i seg selv er en belastning. Derfor mener legene at det er bedre å samarbeide med Skien.

Flytter inn i nye lokaler

Ordfører Jone Blikra i Kragerø er uenig med ordføreren i Drangedal.

– Vi har oppfattet det slik at, inntil dette eventuelt blir en politisk sak, så har vi den avtalen vi har.

– Har du inntrykk av at det er en dårligere legevakt i Kragerø enn i Skien?

Jone Blikra

Ordfører i Kragerø, Jone Blikra, sier Kragerø satser på legevakta som flytter inn i nye lokaler.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

– Absolutt ikke. Jeg fått signaler fra legene på legevakta i Kragerø om at de kunne ønsket seg et større faglig miljø. Så det er ikke noe ukjent. Men vi har en oppegående god legevakt som flytter inn i nye lokaler på sykehuset, så vi satser på å opprettholde egen legevakt her i Kragerø, forhåpentligvis fortsatt i samarbeid med Drangedal.

Noen endring blir det ikke med det første, sier ordfører Tor Peder Lohne. Det kommer først til å skje når det blir klart hvilke kommuner som kommer til å slå seg sammen.