NRK Meny
Normal

Drangedal videre til landsfinalen

Tre kunnskapsrike drangedøler er videre til den nasjonale finalen i NRKs Klassequizen.

Lars Øygarden Nordbø, Solveig Sannes og Jon Martin Børresen

Solveig Sannes, Jon Martin Børresen og Lars Øygarden Nordbø skal konkurrere i landsfinalen av NRKs Klassequizen.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

I dag var to skoleklasser fra Siljan og Drangedal på besøk hos NRK Telemarks lokaler på Borgeåsen i Porsgrunn for å kjempe om å bli Telemarks mest kunnskapsrike 10.klassinger.

Og etter flere spennende spørsmålsrunder ble det klart at Solveig Sannes, Jon Martin Børresen og Lars Øygarden Nordbø, alle fra Drangedal 10-årige skole, skal representere Telemark i landsfinalen av Klassequizen.

– Finalen gikk veldig bra. Det var god motstand fra Siljan også. De var tøffe å slå, sier Lars Øygarden Nordbø.

Drangedal svarte riktig på 10 av 16 spørsmål.

Opptaket kan du se senere denne våren.

Klassequizen begynte med innledende runder, og semifinaler i Telemarksendinga på radio. I dag ble det gjort opptak til fylkesfinalen som skal gå på riksdekkende TV, mens det hele avsluttes med landsfinale senere i år.

Magne Erlandsen, Andreas Hammer og Martin Godal deltok i finalen fra Siljan ungdomsskole.

 • Vil flytte trafikken inn til Skien

  Nye leilighetsbygninger mot vannet og flytting av hovedtrafikken inn til byen, er grep som kan gjøre Skien mer attraktiv, sier administrerende direktør Petter Falkgård Andersen i R8 Group. Nå ser de blant annet på mulighetene for å fjerne EPA-brua.

  Petter Falkgård Andersen
  Foto: Katrine Rohde Johannessen / NRK
 • Barnas stortingsrepresentant

  Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) og Geir Jørgen Bekkevold (KrF) blir barnas stortingsrepresentanter. På oppdrag fra barneombudet har alle partiene pekt ut hver sin representant. De får et særlig ansvar for å se politikken med "barnebrillene" på.

  Åslaug Sem-Jacobsen på Stortinget
  Foto: Ragne Borge Lysaker
 • Omtales som villdyr

  Politiet vurderer fremdeles å avlive hunden, som fredag gikk til angrep på en 3 år gammel gutt i en barnehage i Skien. Hunden omtales av eksperter som et villdyr. Inntil videre er den på kennelen til Magne Henne. Han mener rasen ikke skulle vært her i landet.

 • Kåra til årets folkemusikar

  Folkemusikaren Anders Røine busett i Bø fekk i helga prisen " Årets Folkemusiker" på Folkelarm i Oslo, skriv Varden. I tillegg fekk Anne Hytta soloprisen for sitt hardingfelespel på hennar nye album "Strimur".