NRK Meny
Normal

Drangedal snur i dress-saken

Drangedal kommune snur i saken om arbeidstøy til ansatte. – Denne saken har tatt helt av, og blitt ubehagelig for veldig mange, sier ordføreren.

Drangedal kommune.

Debatten har rast på sosiale medier etter at det ble kjent at Drangedal kommune ville kjøpe dresser til ansatte som representerer kommunen.

Foto: Anne Lognvik

Det var i forrige uke det ble kjent at Drangedal kommune kjøper inn dresser til ansatte som representerer kommunen.

Etter det NRK kjenner til ville klærne kostet 4 000 kroner per sett, og det var aktuelt å bestille til åtte personer i kommunen.

Har mottatt trusler

Reaksjonene lot ikke vente på seg da saken ble kjent. Debatten har rast på sosiale medier, og saken har fått så mye negativ oppmerksomhet at ordfører Karianne Sydtveit Reiten nå velger å snu.

Karianne Sydtveit Reiten

Ordfører Karianne Sydtveit Reiten sier saken har blitt ubehagelig for mange.

Foto: Britt Boyesen / NRK

– Denne saken har tatt helt av, og blitt ubehagelig for veldig mange. Vi opplever det nå umulig å kunne bære dette plagget med verdighet og stolthet, som var noe av hensikten med dressene, sier hun.

– Du sier saken har vært ubehagelig for mange. Hva mener du da?

– Det har vært mye skriverier i media og på sosiale medier. I tillegg har jeg mottatt trusler, sier hun.

– Hva kan du si om disse truslene?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier hun.

– Ikke hyggelig

Sydtveit Reiten forteller at presset har vært stort de siste dagene.

– Dette har vært vondt for mange. Dette skulle være noe positivt og handlet om stolthet for egen kommune, men slik det har blitt nå er det ikke hyggelig, sier hun.

Hun sier at kommunen fortsatt vil kjøpe inn antrekk til ansatte ved kommunens servicekontor, men at ledergruppen nå må betale for dressene selv.

– Jeg føler ikke at dette var en gal prioritering av oss, men når reaksjonene blir som vi har sett de siste dagene, så vil det ikke være noe hyggelig for oss å gå rundt med disse dressene, sier hun, og legger til:

– Jeg er litt lei meg for dette. Jeg synes det er underlig at det er kommet så mange reaksjoner på dette, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dressen har mykje som skal vekk

Ledergruppa i kommunen får ikke dresser likevel. (Illustrasjon)

Foto: Heidi LIse Bakke

– Feil fremstilt

Det var Drangedalsposten som omtalte saken først.

Rådmann i Drangedal, Jørn Knudsen, mener at lokalavisa har fremstilt saken feil.

– Det er blitt mye mer oppslag og oppstyr rundt saken enn hva den fortjener. Saken er fremstilt som om kommunen skulle gå til innkjøp av dyre, skreddersydde dresser til hele kommunehuset, og at det nærmest skulle bli uniformsplikt for de ansatte, sier han, og fortsetter:

– Jeg reagerer på hvordan saken er fremstilt i lokalavisa. Der har det vært en redaksjonell vinkling som er uriktig, og i tillegg er saken satt i en uheldig sammenheng. Dette har jeg tatt opp med redaktøren i avisa, sier Knudsen.

– Tipset kom fra ansatt

Han sier videre at han og ordføreren er enige om å snu i saken.

– Vi trekker tilbake deler av bestillingen, sier han.

– Har dere lært noe av dette?

– Vi har lært at vi må være utrolig presise, og vi må kvalitetssikre hvordan ting blir referert og fremstilt i media. Vi hadde ingen anelse om det skulle ta denne feilaktige vendingen, sier han.

Redaktør i Drangedalsposten, Åse Dvergsdal, sier til NRK at de skjønner at dette er en ubehagelig sak for kommunen.

– Samtidig står vi fullt og helt for det vi skriver. Saken gjelder prioriteringer i Drangedal kommune, og tipset om saken kom faktisk fra en som jobber i kommunen, sier hun.

 • Funnet i god behold

  Den sju år gamle jenta som var savnet i Skien er funnet i god behold. Jenta blir gjenforent med foreldrene. Politiet var i ferd med å trappe opp leteaksjonen, som nå blir avblåst ifølge politiet. Jenta ble funnet av en lærer som var ute og lette.

  Laster Twitter-innhold
 • Leteaksjon etter 7 år gammel jente

  Politiet kaller inn ekstra mannskaper i letingen etter ei 7 år gammel jente på Gulset i Skien. – Jenta kom ikke hjem som avtalt. Det er mørkt og kaldt og vi tar dette på største alvor når det gjelder ei så ung jente, sier Terje Pedersen i politiet.

 • 7 år gammel jente savnet på Gulset

  Politiet leter etter ei 7 år gammel jente på Gulset i Skien. Jenta dro hjemmefra klokke 14.15. Hun har lyst hår og er iført en blå vinterjakke med små grønne, lilla og røde prikker.

 • Spredt HSN skaper trøbbel

  Høgskolen i Sørøst-Norge har støtt på problemer med universitetssøknaden fordi de er lokalisert for mange steder. Rektor Petter Aasen er overrasket over at dette blir et tema og vil rydde opp i eventuelle misforståelser. Høgskolen holder til i Telemark, Vestfold og Buskerud.