NRK Meny
Normal

Dramatisk premiere

Verdenskjent stykke er en av storsatsningene til Teater Ibsen i år, og byr på mye dramatikk fra 50-tallets USA.

Frakt under havet på Teater Ibsen
Foto: Grethe Ingebjørg Berge / NRK

I kveld har Arthur Millers ”Frakt under havet” premiere på teateret i Skien.

Avdøde forfatter av stykket, Arthur Miller er kjent som en av USAs mest betydningsfulle samtidsdramatikere, og ”Frakt under havet” er også en av hans mest populære oppsetninger.

Video nsps_upload_2009_2_4_10_11_24_985.jpg

Basert på sann historie

Stykket er basert på en sann historie og mikser temaer som forbudt kjærlighet, incest, innvandring og generasjonskløften, noe som er like aktuelt i dag.

Den amerikanske regissøren Steve Settler og hans medarbeidere har tilbrakt mye tid i Skien i forkant av premieren, og gleder seg selvsagt stort til å få publikum i salen.

Stykket blir også spilt for videregående skoler i både Telemark og Vestfold fram til 16. mars.

 • Legevakten får kritikk

  Legevakten i Skien har brutt reglene om forsvarlig helsehjelp og får kritikk fra Fylkeslegen, skriver Varden. Fylkeslegen mener at både legevakten og de vakthavende legene sviktet i forbindelse med 21 år gamle Sine Nilsens dødsfall. Legevakten gjorde ingenting, dagen etter ble 21-åringen funnet død i sitt hjem.

 • Taper penger på skog

  Skogeiere kan måtte hugge skogen 20 år for tidlig på grunn av tretoppknekk. Det sier markeds- og produksjonssjef Hans Erik Røra i AT Skog. Skogeiere sto i går frem på NRK1 og var bekymret for inntektstap fordi mye av skogen ødelegges av vind og tung snø.

 • Godtar anke

  Agder lagmannsrett må behandle straffeutmålingen i en voldtektssak fra Telemark på nytt. Det har ankeutvalget i Høyesterett bestemt. Påtalemyndigheten mener straffen mot en 23 år gammel mann fra Telemark, som ble dømt til fengsel i ett år for grov voldtekt, bør skjerpes.

 • Politiet pågrep «samuraimann»

  Politiet i Telemark har pågrepet en mann i 40-årene i Porsgrunn torsdag kveld. Det opplyser operasjonsleder Geir Kastmo til NRK. Pågripelsen skjedde i forbindelse med at en person ble kuttet i fingrene med et samuraisverd i Sandefjord i går.