NRK Meny
Normal

Dramatisk premiere

Verdenskjent stykke er en av storsatsningene til Teater Ibsen i år, og byr på mye dramatikk fra 50-tallets USA.

Frakt under havet på Teater Ibsen
Foto: Grethe Ingebjørg Berge / NRK

I kveld har Arthur Millers ”Frakt under havet” premiere på teateret i Skien.

Avdøde forfatter av stykket, Arthur Miller er kjent som en av USAs mest betydningsfulle samtidsdramatikere, og ”Frakt under havet” er også en av hans mest populære oppsetninger.

Video nsps_upload_2009_2_4_10_11_24_985.jpg

Basert på sann historie

Stykket er basert på en sann historie og mikser temaer som forbudt kjærlighet, incest, innvandring og generasjonskløften, noe som er like aktuelt i dag.

Den amerikanske regissøren Steve Settler og hans medarbeidere har tilbrakt mye tid i Skien i forkant av premieren, og gleder seg selvsagt stort til å få publikum i salen.

Stykket blir også spilt for videregående skoler i både Telemark og Vestfold fram til 16. mars.

 • Synkehull

  Det er et stort hull i veibanen ved Blekebakkvegen i Skien. Politiet melder at kommunens ingeniørvakt er varslet om synkehullet. De har sendt en patrulje til stedet for å hindre at noen skader seg.

 • Imingfjell brøytes ikke

  Det blir ikke brøyting på Imingfjell i dag, melder Statens vegvesen. Reinflokken på 1000 dyr er fremdeles øst for fylkesveien. Rolf-Helge Grønås i Vegvesenet sier de følger bevegelsene til flokken. De vil begynne og brøyte så snart det er en endring.

 • Skal satse på jenter

  Telemark fotballkrets styrker fokuset på jentefotball og ansetter tidligere landslagsspiller Trine Rønning. Rønning skal utvikle jentefotballen i Telemark, og jobbe for å få opp rekrutteringen. – Dette blir spennende. Jeg gleder meg veldig, sier hun.

  Trine Rønning
  Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK
 • Åpner for grågås-jakt

  Grunneiere på Jomfruland har fått ekstraordinær fellingstillatelse på Grågås til og med 8 april. Grågåsa spiser opp vinterforet som ligger ute, og er også upopulær blant hytteeiere fordi den skitner til området.

  Grågås
  Foto: Åsmund Asphaug