NRK Meny
Normal

Døydde etter klatreulykke på Gaustatoppen

Ein britisk mann er død etter ei klatreulykke i Tinn, der han falt 30 meter. Det vart sett i gang ein stor redningsaksjon da mannen vart meldt skadd måndag kveld, men livet hans stod ikkje til å redde.

Ulykkesstedet ved Gaustatoppen

FALT 30 METER: Dei to klatrarane var på veg heim for kvelden da den eine falt utfor ein skrent til venstre for kraftleidningane.

Foto: Bo Lilledal Andersen / NRK

– Det var to klatrarar, og den eine falt ned ein skrent og blei meldt alvorleg skadd, seier operasjonsleiar Jørn Gustav Larsen i Sørøst politidistrikt.

Mannen i 20-åra er av britisk opphav og han døydde på staden. Politiet har venta med å bekrefte at mannen var død, fordi dei fyrst måtte få varsla dei pårørande om ulykka ved Gaustatoppen.

– Det blei sett i verk livreddande tiltak, men han omkom av skadane han pådrog seg, seier Larsen.

Vanskeleg å kome fram

– Me har fått melding om at han har falt 30 meter og har brekt begge beina, sa operasjonsleiar Geir Kastmo til NRK kort tid etter at meldinga kom måndag kveld.

Han bekrefta da at naudetatane streva med å kome fram til ulykkesstaden på grunn av vanskeleg terreng. Ambulansehelikopteret med lege om bord var fyrst på staden.

NRK sin fotograf på staden beskreiv forholda slik:

– Det er jo ikkje snø, så da vert det vanskeleg å ta seg fram med skuter, dessutan er det mykje is på bakken, så det tek også enda lengre tid å bevege seg til fots, sa fotograf Lars Gunleiksrud.

Brannvesenet var dei fyrste som melde om klatreulykka. Meldinga frå dei kom omkring klokka 17.50.

Det skal ha vore eit utfordrande terreng oppe på toppen.

– Den omkomne klatraren blei frakta ut i går kveld, medan den andre klatraren blei tatt hand om, seier operasjonsleiar Jørn Gustav Larsen.

Politiet sender i dag ut ei patrulje til staden klatreulykka skjedde.

Klatrekameraten vil også bli avhøyrt i dag, men politiet ser på hendinga som ei ulykke.

klatreulykke tinn

Alle naudetatane, samt Raude Kors vart sendt ut til ulykkesstaden.

Foto: Lars Gunleiksrud
 • Lekeringing svekket beredskapen

  Tre barn i 10-årsalderen lekeringte i kveld så mange ganger etter ambulanse, at operatørene ble forstyrret og beredskapen ble svekket. Politiet har nå snakket med barna og deres foreldre, og ringingen har stoppet. Ifølge politiet er dette et tilbakevendende problem, og politiet minner foreldre om at også mobiler uten simkort kan ringe til nødetatene.

 • Her kan du se Østafjells 18.50:

  Østafjells 18:50
 • Kollisjon mellom buss og personbil

  En person er kjørt til legevakta for sjekk, etter en trafikkulykke mellom buss og personbil i Skjelsvik-krysset i Porsgrunn i ettermiddag. Politiet mistenker at føreren av personbilen ikke har overholdt vikeplikten i forhold til bussen.

 • En tatt for cannabis-dyrking

  En mann er varetektsfengsla i fire uker sikta for produksjon av cannabis i Vrådal. Det var teknisk og taktisk arbeid, samt tips fra publikum som førte til pågripelsen, sier lensmann i Kviteseid, Bjørn Håvard Olsen. Politiet fant flere hundre cannabisplanter i et industribygg i Vrådal i januar.