NRK Meny
Normal

Dørvakt døde av blødning i hjernen

Den kvinnelige dørvakten i Porsgrunn, som ble slått ned lørdag kveld, døde av blødning i hjernen. Den siktede 27-åringen fra Sverige er allerede etterlyst av svensk politi for blant annet voldsforbrytelser.

Anne Wendy Madsen

Dørvakt Anne Wendy Madsen ble slått ned på Sailors Inn

Foto: Berit Heggholmen / NRK

Jon Borgen

Jon Borgen forteller at de nå vil innlede samarbeid med politiet i Sverige.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Det er den foreløpige obduksjonsrapporten som nå viser hva som skyldtes at 41 år gamle Anne Wendy Madsen døde på Ullevål universitetssykehus søndag kveld.

– Vi vet ikke eksakt hvordan denne blødningen oppstod. Det håper vi å få svar på gjennom ytterligere etterforskning og videre obduksjon, sier politiadvokat Jon Borgen til NRK.

Lørdag kveld ble hun slått til av en 27 år gammel mann utenfor utestedet Sailors Inn i Porsgrunn sentrum.

Samarbeider med svensk politi

Varden skriver tirsdag at 27-åringen er etterlyst i Sverige for volds- og sexforbrytelser. Dette skal dreie seg om saker helt tilbake til 2009.

Politiet sier til NRK.no at de er gjort kjent med disse opplysningene, og at de nå innleder et samarbeid med politiet i Sverige.

– Vi jobber med å få de nødvendige opplysninger fra Sverige. Vi har fått høre at han skal være etterlyst, sier politiadvokat ved Telemark politidistrikt Jon Borgen.

Dørvakt døde på Sailors Inn

Roser er lagt ned der 41-åringen segnet om lørdag kveld.

Foto: Berit Heggholmen / NRK

Nekter straffskyld

Den 41 år gamle kvinnen ble først fraktet til sykehuset i Skien etter voldsepisoden, men ble senere overført med luftambulanse til Oslo universitetssykehus Ullevål med alvorlige hodeskader.

Søndag kveld klokken 22.40 ble kvinnen erklært død.

27-åringen ble mandag varetektsfengslet i fire uker, to av dem med brev- og besøkskontroll. Han er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, men erkjenner ikke straffskyld.

Ansatte og stamgjester ved Sailors Inn sørget i går. Se TV-innslag:

Video Dørvakt døde i Porsgrunn

Dørvakt døde i Porsgrunn

Mor til fem

Den avdøde dørvakten var mor til fem barn fra 12 til 23 år. I tillegg fridde hun til samboeren sin for en uke siden, fortalte innehaveren av Sailors til NRK.no i går.

– Jeg kalte henne for engelen min. Hun var en av mine nærmeste og mest betrodde arbeidskamerater. Det var meg hun skulle redde da hun fikk slaget i hodet. Noe av det siste hun ropte var; «Ikke slå Jane, ikke slå Jane», forteller innehaver av Sailors i Porsgrunn i 23 år, Jane Luggens.

Sailors Inn, Porsgrunn

Kvinnen var dørvakt på utestedet, Sailors Inn, i Porsgrunn

Foto: Eirik Haugen / NRK

 • Beholder alle togstopp

  Tog på Sørlandsbanen skal fremdeles stoppe i Bø, Nordagutu, Lunde, Drangedal og Neslandsvatn også etter 2020. Det sier Frps Bård Hoksrud. Det var i forbindelse med at Sørlandsbanen skal konkurranseutsettes at spørsmålet om færre stopp i Telemark kom opp.

  Fotokonkurranse "Bevegelse" DEL 9
  Foto: Øistein Eriksen
 • E134 åpen igjen

  Et utenlandsk vogntog har sperret veien i Røldal. Nå er det fjernet, forteller Espen Vågslid

  Vogntog sperra E134 i Røldal
  Foto: Espen Vågslid
 • Porsgrunn Pirates vant sølv

  Porsgrunn Pirates Rugby Klubb tapte laurdagens NM finale mot Stavanger Storm. Gutane frå Grenland smakte på gull, men reiste heim med sølv. Stavanger Storm vant kampen 48-24, og kan krone seg sjølv som Norges beste rugby league klubb.

  Porsgrunn Rugby NM Finale i Kristiansand
  Foto: Karl-Fredrik Velle
 • Gjenganger fengsles

  Politiet vil be om at en mann på 25 år varetektsfengsles i fire uker på grunn av gjentagelsesfare. Han har 27 uoppgjorte saker med rettsvesenet, blant annet grovt tyveri, bruk og besittelse av narkotika og kjøring i ruset tilstand.