NRK Meny
Normal

Dop i posten mest vanlig

Helle Thjømøe Eftedal, seksjonsleder for grensekontroll ved Grenland tollsted, forteller at hun deler Oslo-politiets bekymring, til tross for at dopingbeslaget i Telemark har gått noe ned.

Flytende amfetamin

Politiet advarer mot GBL, flytende amfetamin.

Foto: Politiet

– Vi deler den bekymringen nasjonalt. Det er absolutt et problem selv om tallene har gått noe ned hos oss. Grunnen til det er at det svinger veldig hvor dopingmidlene kommer inn fra, sier Eftedal til NRK.

Brevkontroll i Oslo

En av årsakene til at tallene varierer stort, er på grunn av måten rusmidlene blir brakt inn i landet på.

Den vanligste måten å frakte dopingmidler på, er via brev, og da er det naturlig at man vil se høyere beslag hos tollstedene som driver med kontroll av brev, som Tollregion Oslo og Akershus, sier Eftedal.

Vi ser også store beslag av dopingmidler i kjøretøy på de store grenseovergangene mot Sverige blant annet i Tollregion Øst-Norge, sier hun.

GBL 250 ml juni

Flere mennesker har blitt alvorlig syke etter overdoser av GBL i Bergen.

Foto: Toll Vest

Ikke GBL i Grenland

Dopingmidlet GBL som toll- og avgiftsdirektør Bjørn Røse har uttalt til NTB at han frykter mest, er riktignok ikke blitt registrert i Grenland så langt.

– GBL er ikke beslaglagt her i første halvdel av 2015, nei, men det betyr ikke at det ikke kan ha blitt fraktet inn fra andre steder, sier Eftedal.

HElle Eftedal

Helle Eftedal er bekymret for økningen av innførsel av GBL

Foto: Tollvesenet
 • 9.500 kroner i bot for råkjøring

  En mann i 30-åra er i Nedre Telemark tingrett dømt til å betale en bot på 9500 kroner for å ha kjørt for fort på E18 i Bamble. Farten ble målt til 97 km i timen i 70-sona.

 • Månadstak for tyngre køyretøy

  Fylkesrådmannen i Telemark tilrår at det blir innført passeringstak på bompasseringar for tyngre køyretøy som er utstyrt med elektronisk brikke. Dei vil da bli fakturerte for maksimalt 60 passeringar i månaden slik ordninga er for lettare køyretøy.

 • Samanslåing av NAV-kontor

  Den 20. desember skriv NAV-kontora i Nome, Sauherad og Bø under på ein avtale om å slå saman kontora. Hovudkontoret skal ligge i Bø, mens Ulefoss får avdelingskontor og Sauherad ein kontorstad som kan brukast ved høve.

  NAV-skilt
  Foto: Pål Tegnander / NRK
 • Vil endre lov om erstatning

  Ap vil endre lova om valdsoffererstatning for å sikre at folk faktisk får pengane. I enkelte saker har Kontoret for valdsoffererstatning avslått å utbetale erstatning. Stortingsrepresentant for Telemark, Lene Vågslid, seier det er urimeleg.

  Lene Vågslid
  Foto: Anne Lognvik / NRK