NRK Meny
Normal

Dømt til ni måneders fengsel for trusler

En 39 år gammel mann fra Porsgrunn er dømt til fengsel i ni måneder for blant annet å ha truet statsminister Jens Stoltenberg på Facebook.

39-åring fra Porsgrunn er dømt for trusler.

I trusselvideoene på Youtube var mannen fullt gjenkjennelig.

Foto: Faksimile

Mannen er også dømt for trusler mot en journalist i NRK, samt en politietterforsker.

I tillegg er han dømt for å ha publisert en video på Youtube med trusler om å sprenge en gjødselbombe i Porsgrunn sentrum.

Mannen ble i Nedre Telemark tingrett dømt til ni måneders fengsel, men tre av månedene er gjort betinget med en prøvetid på to år.

Les også:

Mannen har lagt ut mer enn ett tusen videoer på Youtube. En del av disse ble framvist for tingretten i Skien.

Pågrepet etter tips

Det var i juni i fjor at 39-åringen ble pågrepet av politiet i Telemark etter tips om at han hadde lagt ut klipp med truende innhold på internett.

NRK.no har sett en rekke av videoene, som er tatt opp både innendørs og utendørs. Vi ser den da 38 år gamle mannen blant annet foran slottet i Oslo, på Østre Porsgrunn kirkegård utenfor Porsgrunn sentrum, og i skogen ved badeplassen Mule Varde ved Eidangerfjorden i Porsgrunn.

«Jeg vil sprenge den største gjødselbomben i menneskets historie i hjertet av hele Norge, Porsgrunn», sier han på videoen fra Mule Varde.

Tidligere han mannen sagt til NRK.no at «bomben» var en erklæring om at han skulle stå fram som homofil.

– Jeg ville utnytte Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival til å slippe «bomba» mi – at jeg i en alder av 38 år kom ut av skapet som homofil, sa han.

Han sa også at han ble arrestert som resultat av en misforståelse og oversettertabbe hos politiet.

– Misforstått

I retten hevdet mannens forsvarer at bombesaken var misforstått, fordi det ikke var snakk om å sprenge en bombe i NRK, men gjennom NRKs sendinger bekjentgjøre det han selv mente var en bombe – at han var homofil.

Les også:

Den andre delen av tiltalen omfattet trusler mot statsminister Jens Stoltenberg, politiet, en journalist i NRK og journalister i andre medier.

Truslene mot journalistene ble framsatt i e-poster og via Youtube sist vinter.

Under valgkampen i sommer kom han med trusler på Facebook mot statsminister Jens Stoltenberg. Det var apparatet rundt Stoltenberg som varslet politiet, og anmeldte mannen i slutten av juli i år.

 • Køyrt til sjukehus i Arendal

  Ein mann i 20-åra er frakta til sjukehuset i Arendal etter ei snøskuterulykke i Arendal i natt. Politiet opplyser at
  mannen har skader i buken og var bevisst då ambulansen kom. Men elles er skadeomfanget er ukjent.

 • Én til sykehus etter ulykke

  En person er kjørt i ambulanse til sykehus med uavklart skadefang etter en snøscooterulykke i Fyresdal i Telemark. Hendelsen skal ha skjedd ved 00.40-tiden, melder politiet.

  Laster Twitter-innhold
 • Stopp i Nome utan førarkort

  Ein mann i slutten av 20-åra er stoppa av politiet på Fensvegen i Nome. Det er mistanke om køyring i påverka tilstand, og utan ikkje førarkort. Det er tatt blodprøve.

 • Vogntog slit med å kome opp

  Politiet melder at eit utanlandsk vogntog slit med å kome opp bakkane på riksveg 41 mellom Kviteseid og Vrådal. Kort tid etterpå melder politiet at bilen kom seg opp bakkane.