NRK Meny
Normal

Dømt til fengsel i sju år

En 23 år gammel mann fra Skien, er dømt til sju år i fengsel for å ha voldtatt en 69 år gammel kvinne foran hennes mor.

Nedre Telemark tingrett

En 23 år gammel mann er dømt til sju år i fengsel for å ha voldtatt en eldre kvinne foran hennes mor. Det var i desember i fjor at mannen brøt seg inn i huset til en 88 år gammel kvinne.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Nedre Telemark tingrett har dømt en 23 år gammel mann til sju års ubetinget fengsel, for å ha voldatt en kvinne på 69 år. Det skriver Telemarksavisa.

Det var i desember i fjor at mannen brøt seg inn i huset til en 88 år gammel kvinne. Kvinnen fikk ringt sin 69 år gamle datter som bodde i nabohuset. Da datteren kom til huset skal hun ha blitt utsatt for grov vold og deretter voldtatt foran sin mor.

Siktet for grov vold og voldtekt av mor og datter

Nedre Telemark tingrett skriver i sin dom at retten legger til grunn at voldtekten var dypt krenkende for begge kvinner, skriver avisa.

22-åring fengslet i to uker for vold og voldtekt

Mannen må betale 200.000 kroner i oppreisning og 6471 kroner i erstatning til den 69 år gamle kvinnen. Han må også betale 80.000 kroner i oppreisning og 3000 kroner i erstatning til den 88 år gamle kvinnens dødsbo.

Politiet har tidligere sagt til NRK at de karakteriserer hendelsene som svært grove. Mannen var påvirket av alkohol da hendelsene fant sted og har sagt at han ikke husker noe av det som skal ha skjedd.