NRK Meny
Normal

Dømt til fem års fengsel for påkjørsel

Mannen som i vinter kjørte på en 17 år gammel jente i Skien er dømt til 5 års ubetinget fengsel. Jenta fikk livstruende skader etter påkjørselen. Han er også dømt for flere andre forhold.

Skien - gate - jente 17 år påkjørt

PÅKJØRT: 17-åringen gikk langs Gregorius Dagssons gate i Skien da hun ble påkjørt.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Det var i januar i år at den 17 år gamle jenta ble påkjørt på vei bussen. Jenta fikk livstruende skader som følge av ulykken og tilbrakte flere uker på Ullevål sykehus. Hun fikk også behandling for skadene i flere måneder etterpå.

Tatt med 617 gram amfetamin

Da politiet pågrep mannen for mistanke om påkjørselen hadde han 617 gram amfetamin i bilen. Mannen er dømt for flere forhold. Narkotikabesittelsen, påkjørselen og grovt ran er det mest alvorlige i dommen.

Politiet og en politibil

17-åringen ble funnet alvorlig skadet på skoleveien.

Foto: Fredrik Laland Ekeli

Må betale erstatning

Den 39 år gamle mannen må betale 110 000 kroner i erstatning til den 17 år gamle jenta han kjørte ned, og 10 000 kroner i bot.

 • Ny eiendomssjef i Porsgrunn

  Ole Henrik Lia er ansatt som ny eiendomssjef i Porsgrunn kommune. Lia blir leder for 140 ansatte i bygg og eiendomsdrift, med et netto driftsbudsjett på rundt 125 millioner kroner. Lia vil derfor trekke seg fra politikken, melder PD.

  Ole Henrik Lia
  Foto: Solfrid Leirgul Øverbø / NRK
 • Befolkningsvekst på 427 i Telemark

  Telemark vil ha en befolkningsvekst på 427 personer i 2017. Det viser beregninger fra Statitistisk Sentralbyrå. Notodden har størst nedgang på 63 personer. Skien har høyest vekst med 278 personer, og Bø med 236 personer.

 • Ja til nye Down Town

  Fylkeskommunen sier ja til bygginga av 100 nye boliger, og utvidelsen av kjøpesenteret Down Town i Porsgrunn. Telemark fylkeskommune mener at bygginga ikke skader de fredede museumsområdene ved kjøpesenteret, skriver PD

 • Årsavgiften kommer i desember

  Bileierorganisasjonen NAF er positiv til nyordningen om at regningen på årsavgiften på bil kommer nå i desember i stedet for på vårparten. Avgiften har skiftet navn til Trafikkforsikringsavgift og skal kreves inn av forsikringsselskapene.