NRK Meny
Normal

Dømt til fem års fengsel for påkjørsel

Mannen som i vinter kjørte på en 17 år gammel jente i Skien er dømt til 5 års ubetinget fengsel. Jenta fikk livstruende skader etter påkjørselen. Han er også dømt for flere andre forhold.

Skien - gate - jente 17 år påkjørt

PÅKJØRT: 17-åringen gikk langs Gregorius Dagssons gate i Skien da hun ble påkjørt.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Det var i januar i år at den 17 år gamle jenta ble påkjørt på vei bussen. Jenta fikk livstruende skader som følge av ulykken og tilbrakte flere uker på Ullevål sykehus. Hun fikk også behandling for skadene i flere måneder etterpå.

Tatt med 617 gram amfetamin

Da politiet pågrep mannen for mistanke om påkjørselen hadde han 617 gram amfetamin i bilen. Mannen er dømt for flere forhold. Narkotikabesittelsen, påkjørselen og grovt ran er det mest alvorlige i dommen.

Politiet og en politibil

17-åringen ble funnet alvorlig skadet på skoleveien.

Foto: Fredrik Laland Ekeli

Må betale erstatning

Den 39 år gamle mannen må betale 110 000 kroner i erstatning til den 17 år gamle jenta han kjørte ned, og 10 000 kroner i bot.

 • Får kjøpe Haga kystkafé

  Fylkeskommunen tilbyr Kragerø kommune å kjøpe eigedommen ved Haga kystkafé på Jomfruland for 1,9 millionar kroner. Ordførar Jone Blikra seier til Kragerø Blad Vestmar at det er viktig at kommunen sikrar seg denne sentrale eigedommen på Jomfruland.

  Haga kafé på Jomfruland
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Snøskredfare i fjellet

  Snøskredfaren er fremdeles betydelig i flere fjellområder i Sør-Norge. Vinterferien har startet mange steder og alle som skal ut i fjellet må ta hensyn til terrenget oppfordrer skredeksperter ved Norges Geotekniske Institutt, melder varsom.no

 • Krog kjempar for OL deltaking

  Treninga på måndag vil avgjere om Magnus Krog frå Høydalsmo får den siste plassen i kombinertkonkurransen på tysdag, opplyser Norges Skiforbund. Han kjempar med Espen Andersen om den siste plassen. Magnus Krog har så langt vore reserve i OL.

  Magnus Krog
  Foto: NRK
 • Køyrt til sjukehus i Arendal

  Ein mann i 20-åra er frakta til sjukehuset i Arendal etter ei snøskuterulykke i Fyresdal i natt. Politiet opplyser at
  mannen har skader i buken og var bevisst då ambulansen kom. Men elles er skadeomfanget er ukjent.