NRK Meny
Normal

Dømt til 45 dager i fengsel

En porsgrunnsmann er i Nedre Telemark tingrett dømt til fengsel i 45 dager for å ha overgrepsmateriale som viser seksuelle overgrep mot barn.

Illustrasjonsbilde overgrep

DØMT: En porsgrunnsmann skal ha hatt minst 553 ulovlige bilder som viser seksuelle overgrep mot barn. Torsdag ble han dømt til 45 dagers fengsel.

Foto: Harald Krogtoft / NRK

Mannen skal ha hatt minst 553 ulovlige bilder. Han er også dømt for å ha sendt bildene videre til andre.

Uforbeholden tilståelse

I en periode på to år, fra 2012 til desember 2014, skal mannen ha lastet ned og mottatt bildemateriale som viser seksuelle overgrep mot barn. Han skal også ha sendt til sammen 26 bilder videre til andre.

Torsdag tilsto mannen uten forbehold under et rettsmøte i Nedre Telemark tingrett.

Redusert fra 100 til 45 dager

Nedre Telemark tingrett.

LANG BEHANDLING: Straffen ble redusert på grunn av lang saksbehandling.

Foto: Anette Dotseth Stensholt / NRK

I straffeutmålingen ble det påpekt at bildene var av en så grov karakter at samfunnsstraff var uaktuelt, pluss at lovbruddene har foregått over en lang periode. Straffen skulle i utgangspunktet vært på 100 dager i fengsel.

På grunn av lang saksbehandling, og at mannen valgte å tilstå, ble straffen redusert til 45 dager.

Europa er det nye lagringsstedet for overgrepsmateriale

 • Her kan du se Østafjells:

  Østafjells 18:50
 • Kan ta tid

  Det kan ta tid å reparere synkehullet i Skien. Oppsynsmann Finn Bjørn Lunde i Skien sier det er brudd på en hovedvannledning. – Vi må finne lekkasjen før vi kan få tettet den. Hullet er to meter i diameter og en meter dypt.

  Synkehull i Skien
  Foto: Lorentz Berg / NRK
 • Synkehull

  Det er et stort hull i veibanen ved Blekebakkvegen i Skien. Politiet melder at kommunens ingeniørvakt er varslet om synkehullet. De har sendt en patrulje til stedet for å hindre at noen skader seg.

 • Imingfjell brøytes ikke

  Det blir ikke brøyting på Imingfjell i dag, melder Statens vegvesen. Reinflokken på 1000 dyr er fremdeles øst for fylkesveien. Rolf-Helge Grønås i Vegvesenet sier de følger bevegelsene til flokken. De vil begynne og brøyte så snart det er en endring.