NRK Meny
Normal

Dømt til 45 dager i fengsel

En porsgrunnsmann er i Nedre Telemark tingrett dømt til fengsel i 45 dager for å ha overgrepsmateriale som viser seksuelle overgrep mot barn.

Illustrasjonsbilde overgrep

DØMT: En porsgrunnsmann skal ha hatt minst 553 ulovlige bilder som viser seksuelle overgrep mot barn. Torsdag ble han dømt til 45 dagers fengsel.

Foto: Harald Krogtoft / NRK

Mannen skal ha hatt minst 553 ulovlige bilder. Han er også dømt for å ha sendt bildene videre til andre.

Uforbeholden tilståelse

I en periode på to år, fra 2012 til desember 2014, skal mannen ha lastet ned og mottatt bildemateriale som viser seksuelle overgrep mot barn. Han skal også ha sendt til sammen 26 bilder videre til andre.

Torsdag tilsto mannen uten forbehold under et rettsmøte i Nedre Telemark tingrett.

Redusert fra 100 til 45 dager

Nedre Telemark tingrett.

LANG BEHANDLING: Straffen ble redusert på grunn av lang saksbehandling.

Foto: Anette Dotseth Stensholt / NRK

I straffeutmålingen ble det påpekt at bildene var av en så grov karakter at samfunnsstraff var uaktuelt, pluss at lovbruddene har foregått over en lang periode. Straffen skulle i utgangspunktet vært på 100 dager i fengsel.

På grunn av lang saksbehandling, og at mannen valgte å tilstå, ble straffen redusert til 45 dager.

Europa er det nye lagringsstedet for overgrepsmateriale

 • Ekstrapenger til Telemarkskanalen

  Telemarkskanalen får to millioner ekstra til vedlikehold, noe som betyr totalt seks mill. neste år. Det er et resultat av forhandlingene mellom støttepartiene og Regjeringen om neste års statsbudsjettet, sier Geir Jørgen Bekkevold i KrF.

  Bandakkanalen
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Fallulykke på Gvarv

  Brannvesenet i Midt-Telemark rykket i 12-tida ut til en fallulykke i Tinghaugvegen på Gvarv. Personen er nå tatt hånd om av ambulanse.

 • Prestisjepris til Dalen Hotel

  Dalen Hotel stakk av med den europeiske prestisjeprisen "Historic Hotel Host of the Year 2018" i Irland. Det er "Historic Hotels of Europe Awards" med 400 medlemmer som deler ut prisen.

  Dalen Hotel
  Foto: Anne Lognvik
 • Harepest funne i død hare

  Ein død hare som har harepest er funnen på Lifjell etter at den er undersøkt av Veterinærinstituttet. Fisk- og viltrådgivar ved Midt-Telemark Landbrukskontor, Øystein Saga, seier det er prøver av beinmergen i haren som har påvist harepest.