NRK Meny
Normal

Dømt for ti tilfeller av vold, narkotika, innbrudd, hærverk og tyveri

En 22-åring er dømt til 60 dagers betinget fengsel for to tilfeller av vold mot politiet og åtte andre hendelser.

Nedre Telemark Tingrett

ILLUSTRASJON: 22-åringen ble i Nedre Telemark tingrett dømt for overtredelse av fire forskjellige straffelovsparagrafer og åtte tilfeller av brudd på to paragrafer i legemiddelloven.

Foto: Maria Hee Furulund / NRK

22-åringen, som er fra Midt-Telemark, skal blant annet ha sparket, og forsøkt å skalle ned, bite og spytte på politibetjenter da de skulle pågripe han.

Den ene politibetjenten havnet på legevakta etter sparke-episoden som skjedde tilbake i 2013. Året før kløp han, og forsøkte å bite en politibetjent da han var på vei til arresten.

Hadde prøvetid

Mannen ble i Nedre Telemark tingrett dømt for til sammen ti episoder som involverer bruk og besittelse av narkotika, vold, og diverse innbrudd, tyveri og skadeverk. I flere andre lignende hendelser frafalt tiltalen.

Flere av hendelsene skjedde da 22-åringen hadde prøvetid etter å ha sonet for lignende forhold. Åtte personer vitnet i rettssaken mot han.

Husket ikke hendelsene

I tillegg ble mannen dømt til å betale nærmere 24.000 kroner til fire forskjellige forretninger og personer for skadeverk gjort i hus, biler og butikker.

22-åringen erkjente straffskyld for samtlige hendelser han var tiltalt for, men sa i retten at det var flere av hendelsene han ikke husket.

Fordi 22-åringen er til behandling for rusavhengighet kom retten frem til at 60 dager betinget fengsel og 2 års prøvetid var passende straff. Vilkåret er at han fullfører behandlingen for rusavhengighet. Dommen var enstemmig.

 • Åpner for grågås-jakt

  Grunneiere på Jomfruland har fått ekstraordinær fellingstillatelse på Grågås til og med 8 april. Grågåsa spiser opp vinterforet som ligger ute, og er også upopulær blant hytteeiere fordi den skitner til området.

  Grågås
  Foto: Åsmund Asphaug
 • Fartskontroll

  Politiet har hatt fartskontroll på fylkesveg 37 ved Mæl i Tinn i dag. 6 bilførere ble tatt for å kjøre for fort. Alle ble målt til over 80 km i 60-sonen melder politiet, den høyeste hastigheten var 84 kilometer i timen.

  Politi
  Foto: Eilif Aslaksen / NRK
 • Åpner FV651

  Klokken 10.00 i dag åpnes Fylkesveg 651 mellom Tuddal og Rjukan. Veien over fjellet mellom Tinn og Hjartdal er åpen i påska fra fredag 23. mars kl. 10 til tirsdag 3. april. Vegen vil være nattestengt alle dager. Etter påske dvs. 3. april stenger veien igjen, slik at den tørker opp før ordinær åpning.

 • Ikke Porsgrunns ansvar

  Ordfører i Porsgrun, Robin Kåss, sier til NRK at han tar avstand fra Bakkens påstander, og påpeker at kommunen i utgangspunktet ville ha veien et annet sted, og at Porsgrunn ikke er involvert i Statens vegvesens tomtekjøp.

  Ordfører Robin Kåss i Porsgrunn
  Foto: Anne Lognvik / NRK