NRK Meny
Normal

Dømt for ti tilfeller av vold, narkotika, innbrudd, hærverk og tyveri

En 22-åring er dømt til 60 dagers betinget fengsel for to tilfeller av vold mot politiet og åtte andre hendelser.

Nedre Telemark Tingrett

ILLUSTRASJON: 22-åringen ble i Nedre Telemark tingrett dømt for overtredelse av fire forskjellige straffelovsparagrafer og åtte tilfeller av brudd på to paragrafer i legemiddelloven.

Foto: Maria Hee Furulund / NRK

22-åringen, som er fra Midt-Telemark, skal blant annet ha sparket, og forsøkt å skalle ned, bite og spytte på politibetjenter da de skulle pågripe han.

Den ene politibetjenten havnet på legevakta etter sparke-episoden som skjedde tilbake i 2013. Året før kløp han, og forsøkte å bite en politibetjent da han var på vei til arresten.

Hadde prøvetid

Mannen ble i Nedre Telemark tingrett dømt for til sammen ti episoder som involverer bruk og besittelse av narkotika, vold, og diverse innbrudd, tyveri og skadeverk. I flere andre lignende hendelser frafalt tiltalen.

Flere av hendelsene skjedde da 22-åringen hadde prøvetid etter å ha sonet for lignende forhold. Åtte personer vitnet i rettssaken mot han.

Husket ikke hendelsene

I tillegg ble mannen dømt til å betale nærmere 24.000 kroner til fire forskjellige forretninger og personer for skadeverk gjort i hus, biler og butikker.

22-åringen erkjente straffskyld for samtlige hendelser han var tiltalt for, men sa i retten at det var flere av hendelsene han ikke husket.

Fordi 22-åringen er til behandling for rusavhengighet kom retten frem til at 60 dager betinget fengsel og 2 års prøvetid var passende straff. Vilkåret er at han fullfører behandlingen for rusavhengighet. Dommen var enstemmig.