NRK Meny
Normal

Dømt for overgrep mot femåring

En mann som er ansatt i barnevernet er dømt for seksuelle overgrep mot sitt eget barn.

Nedre Telemark tingrett

Saken ble behandlet i Nedre Telemark tingrett.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Mannen skal ifølge dommen ha befølt sin egen datter, som var fem år gammel på tidspunktet.

Det skriver avisa Varden.

Ifølge avisa jobber mannen fremdeles i barnevernet, men han skal ikke være aktivt i arbeid for øyeblikket.

Nekter for å ha befølt datteren

Datteren skal selv ha fortalt moren om hendelsene, og skal også ha fortalt i dommeravhør at faren har befølt henne flere ganger.

Den dømte mannen nekter imidlertid straffskyld. Han mener moren til datteren har manipulert jenta til å si at han har forgrepet seg på henne, blant annet for å kunne ha datteren boende hos seg.

Nedre Telemark tingrett har satt dommen til tre års fengsel og en bot på 100.000 kroner. Mannen har valgt å anke dommen, forteller hans forsvarer til avisa.

 • Politiet pågrep «samuraimann»

  Politiet i Telemark har pågrepet en mann i 40-årene i Porsgrunn torsdag kveld. Det opplyser operasjonsleder Geir Kastmo til NRK. Pågripelsen skjedde i forbindelse med at en person ble kuttet i fingrene med et samuraisverd i Sandefjord i går.

 • Tre kunder uten strøm

  Torsdag kveld skal alle Skagerak Energis kunder få strømmen tilbake, opplyser kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes. Bare tre kunder er nå uten strøm, men alle skal få det i løpet av kvelden.

 • Monsen inntar Hardangervidda

  Lars Monsen inntar den norske fjellheimen minutt for minutt. NRK skal følge Monsen blant annet på Hardangervidda, der turen går torsdag til søndag i uke 28. Siden fjellet er åpent for alle, er han spent på om folk vil henge seg på turfølget.

  Monsen
  Foto: Håvard Jenssen / NRK
 • Se 20.55-nyhetene fra Østafjells

  Siste nytt fra NRK Østafjells, torsdag 18. januar 2018, klokken 20.55.