NRK Meny
Normal

Dømt for overgrep mot femåring

En mann som er ansatt i barnevernet er dømt for seksuelle overgrep mot sitt eget barn.

Nedre Telemark tingrett

Saken ble behandlet i Nedre Telemark tingrett.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Mannen skal ifølge dommen ha befølt sin egen datter, som var fem år gammel på tidspunktet.

Det skriver avisa Varden.

Ifølge avisa jobber mannen fremdeles i barnevernet, men han skal ikke være aktivt i arbeid for øyeblikket.

Nekter for å ha befølt datteren

Datteren skal selv ha fortalt moren om hendelsene, og skal også ha fortalt i dommeravhør at faren har befølt henne flere ganger.

Den dømte mannen nekter imidlertid straffskyld. Han mener moren til datteren har manipulert jenta til å si at han har forgrepet seg på henne, blant annet for å kunne ha datteren boende hos seg.

Nedre Telemark tingrett har satt dommen til tre års fengsel og en bot på 100.000 kroner. Mannen har valgt å anke dommen, forteller hans forsvarer til avisa.

 • Kan ta tid

  Det kan ta tid å reparere synkehullet i Skien. Oppsynsmann Finn Bjørn Lunde i Skien sier det er brudd på en hovedvannledning. – Vi må finne lekkasjen før vi kan få tettet den. Hullet er to meter i diameter og en meter dypt.

  Synkehull i Skien
  Foto: Lorentz Berg / NRK
 • Synkehull

  Det er et stort hull i veibanen ved Blekebakkvegen i Skien. Politiet melder at kommunens ingeniørvakt er varslet om synkehullet. De har sendt en patrulje til stedet for å hindre at noen skader seg.

 • Imingfjell brøytes ikke

  Det blir ikke brøyting på Imingfjell i dag, melder Statens vegvesen. Reinflokken på 1000 dyr er fremdeles øst for fylkesveien. Rolf-Helge Grønås i Vegvesenet sier de følger bevegelsene til flokken. De vil begynne og brøyte så snart det er en endring.

 • Skal satse på jenter

  Telemark fotballkrets styrker fokuset på jentefotball og ansetter tidligere landslagsspiller Trine Rønning. Rønning skal utvikle jentefotballen i Telemark, og jobbe for å få opp rekrutteringen. – Dette blir spennende. Jeg gleder meg veldig, sier hun.

  Trine Rønning
  Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK