NRK Meny
Normal

– Norge står ikke tilbake for noen i verden

SKIEN (NRK): Det jobbes godt på keeperfronten i Norge for tiden med Telemark helt i front. Ildsjeler og god jobbing over lang tid gir resultater.

Grodås

FORNØYD: Frode Grodås er fornøyd med keeperarbeidet i Norge.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Det jobbes utrolig godt i Norge. Jeg tror ikke vi står tilbake for noen på keeperarbeidet, sier landslagets keepertrener Frode Grodås.

Med tre keepere høyt oppe i landslagssystemet er Telemark ledende i Norge på målvaktplassen.

– Jeg tror det er ekstra stas å være keeper i Telemark. Det kan være litt av grunnen. De har jo en lang rekke med gode keepere nå, sier han.

Hurtighet på strek

Einar Rossbach, keepertrener i Odd, mener det viktigste for suksessen de har hatt er god matching på trening. Det er alltid flere enn én god keeper. I tillegg har de begynt å jobbe med mer hurtighet sideveis.

– Når folk tenker hurtighet, tenker de hurtighet fremover. Det vi fokuserer masse på, er hurtighet sideveis. Det er noe av det viktigste å trene på for en keeper.

«Det begynner å bli en liste, helt fra Dovregubben til meg og Viljar nå.»

Sondre Rossbach

Han mener det ikke hjelper å være supergod på en ting som keeper.

– Kunsten blir å bygge opp ferdighetene på alle ulike områder, mens du som spiss huskes for målene huskes du som keeper etter tabbene, sier Rossbach.

Ikke direkte konkurrent med Jarstein enda

Sondre Rossbach er fast inventar på U21-landslaget og spås en lysende karriere. Han tror andre klubber i Norge kan se mot Telemark.

– Dette er en god prestasjon fra alle tre. Jeg vil ta med at André Hansen også er utvikla i Telemark. Det begynner å bli en liste, helt fra Dovregubben Geir Karlsen til meg og Viljar nå. Det kan være at andre har noe å lære av oss.

Han føler seg ikke som en direkte konkurrent for Jarstein ennå, men håper at han nærmer seg diskusjonen.

Har folk som brenner for keeperplassen

Viljar Myhra er kanskje den mest ukjente av trioen. Han tror også matchingen på trening har hatt mye å si for egen utvikling.

– Det har hele tiden vært gode keepere her. Det er viktig for utviklingen. Jeg har blitt god på kommunikasjon og feltarbeid. Det jeg må jobbe med er hurtighet og aggressivitet for å komme opp på et enda høyere nivå, sier han.

– Det er vanskelig å si om vi er best i verden på keeperarbeidet, men vi er i hvert fall veldig bevisste på hva som må gjøres, sier Viljar.

Arne Scheie og Frode Grodås er begge imponert over "keeper-fylket Telemark". De synes det ikke er noen tvil om at Telemark har jobbet godt lenge og har folk som brenner for keeperplassen, men legger til at det jobbes godt i hele landet.

nrk

Arne Scheie synes det gror godt i Telemark.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix.

 • Pågrepet under væpnet aksjon

  En 30 år gammel mann er pågrepet av politiet under en væpnet aksjon. Mannen var i besittelse av en hagle. Hendelen skjedde på Heistad i Porsgrunn.

 • Kjørte i rus uten førerkort

  En 35-åring har blitt satt i arrest mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand uten førerkort. Politiet stoppet personen på Kjørbekk i Skien.

 • Brøyt opp tre dørlåser på bil

  I natt ble det gjort innbrudd i en bil i Lunde. Gjerningspersonene brøyt opp tre dørlåser og stjal høyttalerne i bilen opplyser politiet.

 • Ikke bestemt seg for rekonstruering

  Politiet har ikke avgjort om de skal gjennomføre en rekonstruksjon av hendelsen som førte til at skiensmannen Hjalmar Johnsen døde. Politiet sier til Varden at de må ha svar på flere analyser før de bestemmer seg.