NRK Meny
Normal

Ni år for sjalusi-drap

40 år gammel mann dømt for drapet på kjæresten sin.

Kvinne drept på Notodden

Den 40 år gamle mannen skal ha kvalt samboeren natt til 7. februar i år.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

En 40 år gammel mann er dømt til ni års fengsel for å ha drept sin 30 år gamle kjæreste på Notodden i februar i år. Mannen ble videre dømt til å betale drapsofferets sønn 1.317.000 kroner i erstatning og 200.000 i oppreisning da dommen falt i Aust-Telemark tingrett mandag.

– Dommen var som forventet. Tiltalte vil nå gå gjennom dommen sammen med meg før vi tar stilling til om vi skal anke, sier forsvarer for 40-åringen, Morten Wexels til NRK.no.

Den drapsdømte har to uker på å anke dommen.

Advokat Morten Wexels

Morten Wexels er forsvarer for den 40 år gamle mannen.

Foto: NRK
Per Halsbog

Aktor Per Halsbog.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Det var natt til 7. februar i år at mannen varslet AMK-sentralen om at han hadde skadd kjæresten (30) i leiligheten hennes på Notodden.

22. juni startet rettssaken i Aust-Telemark tingrett. Aktor Per Halsbog ba om ti års fengsel for den 40 år gamle mannen.

– Bør straffes

Halsbog mener at det var et forsettlig drap og at sjalusi var hovedmotivet.

Forsvarer Morten Wexels mener åtte år er en riktig dom fordi det er mange formildende omstendigheter i saken.

– Han har innrømt å ha drept henne fra dag én, derfor skal han også straffes, noe han er innenforstått med, sa Wexels under rettssaken.

Les også:

– Husker ingenting

Mannen er tiltalt for forsettelig drap der minstestraffen er seks års fengsel.

I tiltalen står det at han natt til søndag 7. februar skal ha klemt rundt halsen på sin samboer med en eller begge hender slik at hun døde av kvelning.

40-åringen innrømmer å ha drept kvinnen, men sier at han ikke husker noe fra drapsnatta og at han våknet først da han forsøkte å riste liv i sin livløse samboer.