NRK Meny
Normal

I dag faller dommen etter dødsfallet fra brua

I dag avgjør Agder lagmannsrett om den tidligere politimannen skal dømmes for å ha forlatt Linn Madelen Bråthen i en hjelpeløs tilstand ved Breviksbrua.

Linn Madelen Bråthen og politimannen
Foto: Overvåkingsbilde/politiet

Aktor Kjetil Omholt har bedt om tre års fengsel for eks-politimannen - det samme som han ble idømt i tingretten.

Omholt mener den tiltalte var kald og beregnende da han ikke varslet noen da Linn Madelen Bråthen døde ved Breviksbrua natt til 3. august 2013.

Forsvarer for den tidligere politimannen, Arne Lie, har lagt ned påstand om at hans klient bør bli frifunnet for tiltalen. Lie mener det ikke er ført beviser for at det skal ha vært krangling på brua, som aktoratet legger til grunn i sin påstand.

Bistandsadvokat for de etterlatte, Sigurd Klomsæt, vil oppheve tingrettens dom og mener den tidligere politimannen bør tiltales for drap.

Dom i saken faller i dag klokka 13.00.

 • Folkets hus kollapsa

  Folkets hus i Drangedal kollapsa i går kveld, melder TA. Ifølgje avisa er det store mengder snø på taket som er skuld i kollapsen. Huset skal ikkje har vore i bruk på mange år.

 • Tilskot til freda bygg

  Telemark fylke får 11,5 millionar kroner frå Riksantikvaren til istandsetjing av freda bygg. Fylket skal dele pengane på folk som har freda hus i privat eige.

 • Helgesen leiar programkomite

  Gunn Marit Helgesen frå Porsgrunn skal leie programkomiteen for Vestfold og Telemark Høgre fram mot fylkestingsvalet i 2019. Svein Flåtten frå Vestfold skal leie den felles nominasjonskomiteen.

  Gunn Marit Helgesen, KS
  Foto: Sindre Løkstad / NRK
 • Hedda Hynne til VM

  Hedda Hynne frå Skien er tatt ut til innandørs-VM i friidrett.
  Hynne skal springe 800 meter under meisterskapen i mars.

  Hedda Hynne og lagvenninnne Yngvild Elvemo
  Foto: Helge Langen