NRK Meny
Normal

Døde trolig av fall fra stor høyde

Den foreløpig obduksjonsrapporten etter dødsfallet i Brevik, der en politimann er siktet for å ha avgitt falsk forklaring, viser at kvinnen trolig døde av et fall fra stor høyde.

Breviks-broa

Se video: Dagsrevyens reportasje om siktelsen av en politimann for falsk forklaring.

Mannen som jobber som politi i Telemark politidistrikt ble siktet for falsk forklaring etter at politiet som etterforsker saken fant ut at flere områder i hans forklaring ikke stemte overens med de fakta de har klart å stadfeste selv.

Politiadvokat Lise Dahlhaug

Politiadvokat Lise Dahlhaug

Foto: Jan Gulliksen / NRK

En av politiets teorier skal være at kvinnen falt fra Brevik-broa.

– Den foreløpige obduksjonsrapporten sier at dødsårsaken skyldes skader som er forenelige med fall fra stor høyde, sier politiadvokat Lise Dahlhaug i Vestfold politidistrikt til NRK.

Politiet vil ikke fortelle til NRK hva det er de mener politimannen har løyet om, men sier at det gjelder flere vesentlige områder.

– Vi mener at siktede har forklart seg bevisst uriktig da han avga forklaring som vitne i saken om dødsfallet, sier politiadvokaten.

Les også: Politimann siktet for falsk forklaring

Politimannen som tirsdag ble siktet for falsk forklaring etter at en kvinne døde i Brevik i Telemark natt til lørdag 3. august var sammen med henne kort tid før dødsfallet, bekrefter politiet.

– Mannen og den avdøde kvinnen har vært bekjente og venner. De skal ha vært sammen i en sosial sammenheng fredags kveld og utover natt til lørdag, sier politiadvokat Dalhaug.

Vet du noe om denne saken eller vil kontakte NRKs journalister? Send et tips!

Ansees som mistenkelig dødsfall

Politiet trodde først at det ikke lå noe kriminelt bak dødsfallet natt til 3. august i år i Brevik.

Nå ser de på dødsfallet som mistenkelig.

Politiet i Vestfold har overtatt etterforskningen fordi mannen som er siktet for falsk forklaring er ansatt i det lokale politiet i Telemark politidistrikt.

– Er det aktuelt å endre siktelsen til drap?

Arne Lie

Forsvarer Arne Lie

Foto: NRK

– På dette stadiet i etterforskningen vet vi ikke om dødsfallet skyldes en kriminell handling. Det er det den videre etterforskningen vil prøve å avdekke, svarer politiadvokaten Lise Dalhaug.

Politiet vil onsdag ta stilling til om mannen blir begjært varetektsfengslet.

Ønsker ikke å kommentere før formelt avhør

Den siktede politimannens forsvarer ønsker ikke å komme med noen utfyllende kommentar på nåværende tidspunkt.

– Han ønsker at hans versjon av hva som har skjedd eller ikke skjedd, og hvordan han stiller seg til dette kommer gjennom et formelt politiavhør før noe når mediene, sier forsvareren Arne Lie til NRK.